Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Letadlo muselo přistát uprostřed rušné dálnice. Začal mu zlobit motor

Video se připravuje ...
Autor: nka - 
20. července 2017
18:15

Vlastním očím nevěřili řidiči na rušné dálnici newyorského Long Islandu, když se jim těsně nad hlavami prohnalo letadlo a začalo dosedat na vozovku. Ukázalo se, že pilot jednomotorové cessny bojoval s technickými problémy a neměl jinou možnost, než přistát mezi auty na silnici.

Cessna C206 se snesla na dálnici Sunrise Highway ve středu po poledni. Podle úřadů šlo o „preventivní přistání“ kvůli potížím s motorem. Letadlo okamžitě po dosednutí na vozovku zamířilo do odstavného pruhu a přijel k němu policejní vůz.

Během přistání se nikdo nezranil a k úhoně nepřišlo ani letadlo, ani okolní automobily. Muži zákona později pilota za jeho výkon pochválili. K přistání měl totiž jen pár desítek metrů prostoru mezi dopravními tabulemi nad dálnicí a nadjezdem.

„Pro přistání měl na vozovce k dispozici velmi krátkou vzdálenost, ale dokázal se vyhnout překážkám na dálnici, do nichž letadlo mohlo narazit, a všechno se obešlo bez zranění. Za takových okolností to byla opravdu dobrá práce,“ řekl zástupce místní policie Stuart Cameron televizi NBC.

„Nebylo to dobré, ale jsem naživu,“ komentoval svůj výkon sám pilot Jim O'Donnell, který byl v kabině sám. Jeho syn pak reportérům vysvětlil, že otec létá už dvacet let, takže má velké zkušenosti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi