Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívka si vyšla v krátké sukni a odhalila pupík. Policie „nestoudnici“ zatkla

Dívka chodí v krátké sukni a topu po saúdské vesnici.
Dívka chodí v krátké sukni a topu po saúdské vesnici.  (Autor: twitter)
Autor: pk - 
19. července 2017
10:55

Prošla se kolem historické pevnosti v krátkém sukni a topu, který odhalil její pupík. Dívka se přitom natočila na video, které se objevilo na sociální síti Snapchat. Rijádská policie ji po vycházce v obci v Saúdské Arábii zatkla za neslušné oblékání.

Mladá žena známá jen pod přezdívkou „Khulood“ vyvolala na sociálních sítích četné diskuse. Postaralo se o to video na Snapchatu, ve kterém se prochází v topu a krátké sukni okolo prázdné historické pevnosti v obci Ushaiager. Jde o vesnici severně od hlavního města Rijádu, právě odtud pochází ty nejvíce konzervativní saúdskoarabské rodiny. 

Policie: Porušila učení islámu

Rijádská policie ženu zatkla, neboť nerespektovala a porušovala učení islámu. Saúdská státní televize později uvedla, že žena byla zatčena z důvodu „neslušného oblékání“. Od místních žen i cizinek se totiž očekává, že budou nosit konzervativní přiléhavý plášť.

Oblečení dívky uživatele sociálních sítí pobouřilo, po jejím zatčení někteří přímo volali. V jednom z příspěvků se objevilo například: „Lidé, kteří nerespektují pravidla království, si v něm nezasluhují žít.“ V jiném zase: „To, co udělala, nespadá pod osobní svobody. Je jasné, že chce vyprovokovat lidi, ať jdou proti společenským pravidlům a normám země. Musí být za to potrestána.“ 

Vlivný arabský spisovatel Ibrahim al-Munayif napsal na svém oficiálním účtu, že dovolit lidem neuposlechnout zákon vede pouze k chaosu. „Stejně jako my vyzýváme občany, aby respektovali zákony zemí, do kterých cestují, tak i lidé musejí respektovat zákony této země,“ napsal.

V Saúdské Arábii jsou sociální média velmi oblíbená jako prostor k ventilování frustrace.

Podívejte se na video, ve kterém se mladá žena prochází po saúdské vesnici:

Video  Dívka chodí v krátké sukni a topu po saúdské vesnici.  - twitter
Video se připravuje ...

vlasta1 ( 21. července 2017 09:48 )

Bylo by to poprvé co by komunista Štětina prosadil něco pořádného.

salto ( 20. července 2017 07:53 )

Zatkli jí, bylo by to logické, kdyby to platilo i naopak

Zobrazit celou diskusi