Policisté pro ni už dříve žádali vazbu, plzeňský soud jim ale nevyhověl. Dívka, která se snaží vypadat jako kluk, se tak volně pohybuje na svobodě. Ještě než byla Tereza plnoletá, pravidelně zaměstnávala policisty tím, že utíkala z diagnostického ústavu. V pátrání byla téměř padesátkrát.

Jen co dosáhla dospělosti, v pohybu na šikmé ploše pokračovala. V Plzni přepadla koncem května během jediného dne čtyři ženy. „Dvěma mladým ženám zatarasila cestu vlastním tělem. Na mladší z nich vykřikla, aby jí okamžitě vydala peněženku, jinak že použije granát,“ popsala policejní mluvčí Hana Štefflová.

Když neuspěla, vybrala si o chvíli později dvě seniorky. Ty už se neubránily. „Oběť procházela zavěšena do své starší kamarádky křižovatkou ulic Kopeckého sady a Jungmannova. K oběma ženám pachatelka přiběhla, z ruky mladší z nich násilím vytrhla kabelku a utekla,“ řekla Štefflová.

Policisté nejdříve pátrali po mladém muži, Tereza se totiž snaží vypadat jako kluk. Nakonec se ji podařilo odhalit a skončila v rukou strážců zákona. Ti požadovali vazbu, soud jim ale nevyhověl.

Tereza je tedy na svobodě a krade. „Pokusila se v prodejně s potravinami odcizit sladkosti v hodnotě více než šesti stovek, jednalo se o jednadvacet balení čokolád,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Protože Tereza kradla už dříve, předali strážníci celý případ přestupkové komisi. Té teď bude muset Tereza své chování vysvětlit. Tedy pokud přijde…

Fotogalerie
4 fotografie