První incident se odehrál na cestě, která vede podél řeky Radbuzy do centra města. „Dvěma mladým ženám (20 a 21) zatarasila cestu dívka, která svým zjevem a chováním budila dojem, že se jedná o mladého muže. Na mladší z dívek  vykřikla, aby jí okamžitě vydala peněženku, jinak že použije granát,“ popsala policejní mluvčí Hana Štefflová.

Přepadená to odmítla a agresorka vyhrůžku opakovala. „V ten okamžik se kamarádka napadené postavila před pachatelku. Skateboard, který držela v ruce, dala před svou hruď a zaujala obranné postavení,“ uvedla Štefflová. Útočnice do statečné ženy vší silou strčila, pak se ale dala na útěk.

Terezu tento neúspěch ale neodradil, v centru města si zanedlouho vyhlédla další oběť. Seniorku, která se již neubránila. „Oběť procházela zavěšena do své starší kamarádky křižovatkou ulic Kopeckého sady a Jungmannova. K oběma ženám (71 a 83) pachatelka přiběhla a z ruky mladší z nich násilím vytrhla kabelku a utekla,“ řekla Štefflová.

Oloupená seniorka tak přišla o peněženku s částkou 190 korun, Plzeňskou kartu, doklady, mobil a nejcennější položku, multifokální brýle. „Jejich hodnota byla vyčíslená na patnáct tisíc korun,“ doplnila Štefflová.

Policisté měli zpočátku ztíženou práci, protože přepadené ženy svorně vypověděly, že agresorem byl mladý muž. „Zakrátko však zjistili nejen to, že pachatelem byla žena, ale dokonce i její totožnost. Přesně dvacet minut po odhalení její identity pak podezřelou vypátrali a zadrželi,“ řekla Štefflová s tím, že na mladou pachatelku podali podnět k návrhu na vzetí do vazby. Soudce ale policistům nevyhověl.

Lupička je přitom policistům dobře známá už z dřívějška. Až do dovršení plnoletosti byla totiž soudně umístěná do diagnostického ústavu. „Notoricky odtud utíkala. V minulosti po ní bylo vyhlášeno celostátní pátrání, a to celkem v osmačtyřiceti případech,“ dodala Štefflová.

VIDEO: Staří lidé jsou snadnou kořistí. Shrbenou seniorku si vybral za svou oběť muž (26) v brněnském podchodu u hlavního nádraží. Žena přitom u sebe měla pouhých šest korun.

Video
Video se připravuje ...

Shrbenou seniorku si vybral za svou oběť muž (26) v brněnském podchodu u hlavního nádraží. Žena přitom u sebe měla pouhých šest korun. Městká policie Brno

Fotogalerie
3 fotografie