Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dramatická záchrana: Dívka vyklouzla z lanovky, chytili ji kolemjdoucí

Autor: nka - 
26. června 2017
20:50

K hrůzostrašné nehodě došlo o víkendu v americkém zábavním parku Great Escape. Čtrnáctiletá dívka tady na atrakci vypadla ze sedačky a za ruce visela sedm metrů nad zemí. Naštěstí k ní okamžitě přispěchali kolemjdoucí, a když se pustila, padající dívku chytili.

Dívka jela na lanovce, která v sedmimetrové výšce vozí návštěvníky v sedačkách po parku. Z dosud nezjištěných příčin ale z kabinky vyklouzla a visela dolů přimáčknutá bezpečnostní tyčí za ruce a krk. Vedle ní seděl její mladší bratr a zoufale křičel o pomoc.

Video: Dívka zůstala viset z lanovky, zachránili ji kolemjdoucí

Pracovníci parku po chvíli lanovku zastavili a pod visící děvče se seběhl dav. Jeden z návštěvníků na ni zakřičel, ať se pustí. „Podíval jsem se nahoru a řekl jsem: „Holčičko, pusť se. Slibuju, že tě chytím,“ popsal Matthew Howard (47). Dívenka pak sletěla dolů, kde ji Howard a jeho dcera Leeann zachytili.

Během pádu se dívka lehce zranila o větev stromu, takže ji poté záchranka odvezla do nemocnice. Tam ji Howard, který sám musel vyhledat ošetření s poraněnými zády, spolu s dcerou navštívil. „Řekla nám, že jsme její hrdinové. Já jsem jí ale řekla, že to tak není. Bůh nás prostě poslal na správné místo ve správný čas,“ řekla Leeann.

Když jsem se s ní dnes setkal a věděl jsem, že díky mně a mojí dceři jí nic není, pochopil jsem, že to stálo za to,“ svěřil se pak Howard s tím, že dívka má kolem krku límec, ale jinak je v pořádku.

Zábavní park po incidentu své brány zavřel. Policie po prohlídce oznámila, že na atrakcích nenalezla žádnou bezpečnostní závadu. Nyní ale v parku ještě probíhá interní vyšetřování toho, jak mohla dívka ze sedačky vyklouznout.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi