Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zdržte se v Sýrii jednostranných akcí, vzkázalo Rusko USA. Kvůli sestřelenému letounu

Autor: ČTK, ula - 
19. června 2017
09:25

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov dnes kvůli nedělnímu sestřelení syrského armádního letounu mezinárodní koalicí vyzval USA, aby se v Sýrii zdržely jednostranných akcí. Oznámil rovněž, že se 10. července v kazašské metropoli Astaně uskuteční další kolo rozhovorů o urovnání konfliktu v Sýrii.

Syrská televize v neděli informovala, že bojový letoun mezinárodní koalice sestřelil stroj syrské armády na jihu provincie Rakka. Americká armáda v této souvislosti později potvrdila, že její stíhačka sestřelila syrské letadlo, které shazovalo bomby na syrské povstalce podporované Spojenými státy.
Damašek na druhé straně tvrdí, že letoun byl sestřelen při akci namířené proti bojovníkům Islámského státu.

Obraz zkázy: Syrský atentátník se v autě vyhodil do vzduchu u konvoje plného civilistů:


„Vyzýváme USA a všechny ostatní, kteří mají své síly nebo své poradce ‚na zemi‘ (v Sýrii), aby dodržovali koordinaci v naší práci,“ uvedl Lavrov podle agentury TASS v dnešním prohlášení.
„Vybízím všechny, aby se vyhnuli jednostranným akcím, aby respektovali územní celistvost Sýrie a připojili se k naší společné práci, která je dohodnutá se syrskou vládou,“ dodal šéf ruské diplomacie.

Jak funguje potravinová pomoc v Sýrii:

gabreta ( 19. června 2017 13:33 )

Začni jmenovat ty státy, kde jsou Rusáci proti vůli tamní vlády. Hlavně nezačínej jmenovat ty, kde jsou nasr*aní Amíci s okupačníma vojskama. To bys nezvládnul za jeden den naťukat ani dvěma prsty ty inteligente!!

tgbg ( 19. června 2017 11:32 )

Rusáci ať radši drží hubu a vypadnou ze všech států po celém světě, které okupují!!!!

Zobrazit celou diskusi