Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dívka zachránila kamarádku před vykrvácením. Díky tipu z Hunger Games

Autor: Mii - 
13. června 2017
21:40

Četba fantasy knižní série Hunger Games pomohla dvanáctileté Američance Megan zachránit život její kamarádce Mackenzie. Dívka si totiž způsobila otevřenou ránu, která těžce krvácela a potřebovala okamžitou pomoc. Megan ale rychle zareagovala a krvácení pomocí techniky, kterou si přečetla v knihách, zastavila.

Megan Gething a její kamarádka Mackenzie George si hrály v bažině v massachusettském městě Gloucester. Mackenzie ale v jednu chvíli upadla a ošklivě si pořezala nohu o železnou trubku, která byla v křoví skrytá. Silně krvácela. Hrozilo, že pokud nebude o ránu rychle postaráno, může i vykrvácet.

„Nic jsem necítila. Myslela jsem si, že jsem se jenom odřela, ale když jsem viděla tu ránu, začala jsem křičet, ať někdo rychle zavolá sanitku,“ vyprávěla Mackenzie místnímu deníku The Gloucester Times. Místo toho ale, aby její kamarádka Megan začala panikařit, zareagovala jako trénovaný medik a vytvořila škrtidlo, kterým krvácení zastavila. „Znala jsem tu metodu z knihy, kterou jsem četla. Myslela jsem si, že je to obvyklý způsob jak krvácení zastavit,“ referovala Megan k Hunger Games.

VIDEO: Jak správně ošetřit tepenné krvácení? 

Video  Jak ošetřit tepenné krvácení?  - Adam Balažovič
Video se připravuje ...

Hlavní hrdinka Hunger Games Katniss Everdeen žije v dystopické budoucnosti a často v přírodě loví a rybaří. Snaží se také přežít v morbidní hře, ve které se lidé navzájem vraždí.

Doktoři: Rychlá pomoc výrazně pomohla

Megan k vytvoření škrtidla použila šortky své kamarádky, které pevně zavázala kolem její nohy, aby do zranění neproudilo tolik krve a instruovala další kamarádku Zoe, aby běžela pro pomoc. „Hlavou se mi honilo jen to, abych Manckenzie pomohla,“ sdělila novinářům.

Zoe se rychle vrátila s otcem Manckenzie, který ji okamžitě odvedl na ambulanci a následně do nemocnice. Doktoři zhodnotili, že rychlá reakce Megan pomohla tomu, že dívka nemá poničený ani jeden nerv a během měsíce se kompletně uzdraví.

„Megan je úžasná. Díky bohu, že tam byla. Mackenzie mohla ztratit mnohem více krve, což by ji ohrozilo na životě,“ děkoval otec.

Video  Trailer: Hunger Games  - /Youtube/
Video se připravuje ...

zvedava ( 13. června 2017 22:08 )

No, tak toto nás za komunistů učili ve druhé třídě v Jiskřičkách, pak ve třetí třídě v Pionýru (Mladý zdravotník), pak ještě v branné výchově na druhém stupni ZDŠ, a pak ještě v branné výchově na střední, a pak taky v autoškole, jen to nebyla taková šou )

Zobrazit celou diskusi