Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jako Hunger Games: V ruské reality show ze Sibiře půjde skutečně o život

Autor: Alexandr Božilov - 
16. prosince 2016
11:49

Třicet soutěžících, v přepočtu 42 milionů korun a žádná pravidla. To jsou ve stručnosti parametry drsné reality show, kterou plánují spustit Rusové na Sibiři. Zájemci už se hlásí. Informaci přinesl Reflex.cz.

Žádný filmařský štáb, žádní doktoři, zkrátka nic. Organizátor bezprecedentní reality show Game2: Winter hodlá vypustit 15 mužů a stejný počet žen do sibiřské divočiny mezi medvědy a vlky, kde teploty klesají extrémně nízko. „Všichni jste asi viděli seriál Ztraceni, ale přežití v tropickém klimatu je vážně jiné než přežití v sibiřské tajze v minus čtyřiceti stupních Celsia,“ uvedl pro Siberian Times mecenáš a organizátor Jevgenij Pjatkovsky.

Reality show slibuje opravdu bezprecedentní podívanou. Reality show slibuje opravdu bezprecedentní podívanou. | Facebook/The Siberian Times

Celou oblast o rozloze 900 hektarů, kterou si podnikatel z Novosibirsku pro svoji show vybral, má podle Reflexu snímat dva tisíce kamer. Každý soutěžící pak bude mít ještě jednu vlastní.

Show se chlubí tím, že nemá absolutně žádná pravidla. Takže ani například vraždy a znásilnění nestojí mimo. Soutěžící však musí počítat s tím, že jakmile se proviní proti zákonům Ruské federace, přijede si pro ně policie. Pro jistotu nebudou účastníci show vybaveni ani střelnými zbraněmi. Přivézt si s sebou mohou pouze nůž. Otázkou však je, zda bude stačit například na obranu před medvědem.

Na rychlou zdravotnickou pomoc se však soutěžící rozhodně spoléhat nemohou. „Samozřejmě, že tam budou určitá preventivní bezpečnostní opatření, ale i tak potrvá okolo půl hodiny, než na místo doletí helikoptéra,“ řekl Pjatkovsky.

Ti, kteří budou chtít reality show dobrovolně opustit, mají k dispozici takzvané „tlačítko paniky“. Po jeho zmáčknutí budou z místa deportováni. Ten, kdo se však nechá ze „hřiště“ odvézt, už se nebude moct vrátit zpět do hry. Přijde tak o možnost vyhrát podíl ze 42 milionů korun. Částku si rozdělí všichni, kdo vydrží až do konce předlouhé devítiměsíční štace.

I tenhle pohled se možná naskytně účastníkům extrémní reality show. I tenhle pohled se možná naskytně účastníkům extrémní reality show. | Facebook/The Siberian Times

Producentům se prý už hlásí první zájemci. Mezi nimi jsou například dobrodruzi, záchranáři či psychologové. Začátek reality show je naplánován na 1. července 2017 a vysílat se má 24 hodin denně 7 dní v týdnu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi