Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Putinův čečenský přítel vybere asistenta v reality show. Zhlédl se v Trumpovi?

Autor: ČTK - 
1. července 2016
06:51

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov si chce vybrat nového asistenta s pomocí televize. Stanice Rossija 1 totiž chystá do vysílání nový pořad, kde budou uchazeči o tuto prestižní práci muset plnit nejrůznější úkoly, aby budoucího šéfa přesvědčili o svých schopnostech. Stejný nápad tu přitom předtím už byl. U Donalda Trumpa, současného kandidáta na prezidenta USA.

Pořad má být jakousi svéráznou obdobou úspěšné reality show The Apprentice, v níž uchazeče o zaměstnání úkoloval mediální magnát a nynější republikánský kandidát na amerického prezidenta Donald Trump, napsal deník The Guardian.

Ruská televize už začala hledat zájemce o účast ve vysílání a přihlášky bude přijímat do 22. července. V upoutávce upozorňuje, že uchazeči o práci v prezidentské kanceláři budou muset dokázat, že mají „inovativní myšlení“ a že dokážou „přesně plnit zadané úkoly a snést pracovní zatížení 24 hodin denně“.

Devětatřicetiletý prezident severokavkazské republiky Kadyrov, Putinův chráněnec, vládne v Čečensku pevnou rukou po dvou separatistických válkách. V dubnu mu sice skončil mandát vůdce autonomní republiky, ale Putin ho pověřil výkonem funkce až do zářijových parlamentních a komunálních voleb.

Kadyrov se počátkem roku dostal na titulní stránky ruských novin, když na sociální síti nepokrytě vyhrožoval smrtí ruským opozičním vůdcům. Zástupci ruské opozice tvrdí, že právě lidé z okolí Kadyrova byli nejspíš objednavateli loňské vraždy opozičního politika Borise Němcova.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi