Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Teror v Londýně má osm obětí. Policisté vytáhli z Temže pohřešovaného Francouze

Autor: nka - 
7. června 2017
12:23

Na osm mrtvých stoupla bilance víkendového teroristického útoku v britské metropoli. Policie dnes oznámila, že potápeči našli v Temži tělo jednoho z pohřešovaných. Ten do řeky spadl po nárazu teroristů dodávkou do lidí na mostě. 

Francouz Xavier Thomas (45) spolu s přítelkyní Christine Delcrosovou a přáteli kráčel po mostě London Bridge právě ve chvíli, kdy tady tři teroristé v dodávce začali kosit chodce.

Delcrosová skončila s vážným zraněním v nemocnici a podrobila se dvouhodinové operaci pánve. Thomas byl od soboty pohřešován, policisté ho nevypátrali ani mezi zraněnými, ani mezi sedmi oběťmi. Nakonec jeho tělo vytáhli ve středu z Temže, kam ho pravděpodobně vymrštil náraz dodávky.

Fotogalerie Teror v Londýně: Dodávka vjela na mostě do lidí, útočníci… 70 fotografií

Video: Takhle to v ulicích Londýna vypadalo bezprostředně po útoku

Video  Útok v Londýně: Dodávka najela do lidí. Pak teroristé vytáhli nože  - Reuters
Video se připravuje ...

Vyšetřovatelé mezitím potvrdili identitu dalších obětí. Jednou z nich je Australanka Sara Zelenaková (21), která v metropoli pracovala jako chůva. Její smrt potvrdila na Facebooku matka. „Bylo potvrzeno, že Sara Zelenaková je mezi oběťmi. Našli její tělo a udělali testy DNA. Děkuji všem za podporu,“ napsala.

Další Australankou, která zahynula, byla zdravotní sestra Kirsty Bodenová (28). Při atentátu běžela pomáhat raněným, ale pachatelé ji napadli. „Ve snaze pomoci lidem na mostě spěchala vstříc nebezpečí a přišla o život. Jsme pyšní na její odvážný čin, který dokazuje, jak nesobecká, starostlivá a statečná Kirsty byla. Nejen v onu noc, ale po celý život,“ napsali zdrcení příbuzní.

Vyšetřovatelé potvrdili také totožnost francouzského číšníka Alexandra Pigearda (27), kterého útočníci pobodali do krku v bistru, kde pracoval.

První potvrzenou obětí se hned po útoku stala Kanaďanka Christine Archibaldová (30), která po nárazu dodávky skonala na mostě svému snoubenci v náručí. Nadále se ještě pohřešují další tři lidé, jejichž smrt zatím není oficiálně potvrzena. Policie proto čelí velké kritice ze strany pozůstalých, kteří už několik dní nemají o osudu svých blízkých jasné informace.

Vše o útoku v Londýně čtěte ZDE >>>

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi