„Aktuálně pátráme po osádce osobního motorového vozidla, zřejmě tmavé barvy. Automobil přijel pár minut před půlnocí 25. května po ulici Mariánskohorské na ostravskou křižovatku Vodárna. Zařadil se do pravého jízdního pruhu. Řidič vozu čekal na zelenou a kolem 23:57 z místa spolujezdce vystoupil podezřelý muž,“ uvedla mluvčí.

Vzápětí podle ní auto z křižovatky odjelo a odbočilo do Martinovské ulice. Neznámý muž pak zřejmě nastoupil kolem 23:59 na zastávce Nová Ves Vodárna do tramvaje číslo 4. Využil k tomu poslední dveře tramvaje. Ve voze cestovala i mladá žena, která se vracela z práce. Krátce po půlnoci oba vystoupili v Ostravě-Třebovicích na zastávce Zahrádky. Muž ženu oslovil, nabízel jí peníze za to, když se obnaží. Nabídky oběť odmítala. Muž ji pak uchopil a táhl ji pryč, dívka se mu bránila. Útočník ji táhl mimo silnici, chvíli dokonce i za vlasy. Pak se ji pokusil svléknout. „Oběť se dál bránila. K pohlavnímu styku zřejmě nedošlo díky aktivnímu zásahu svědka,“ uvedla Holčáková.

Třiatřicetiletý muž podle ní slyšel volání o pomoc, vydal se k místu a útočníka oslovil. Pachatel se lekl a z místa utekl. Sám utrpěl zranění, pravděpodobně škrábance a tržnou ránu nad levým obočím. I šaty měl potřísněné krví.

 

Policisté nyní hledají nejen pachatele, ale i posádku vozu, ve kterém pravděpodobně cestoval. „Zejména řidič vozu či další svědci mohou klíčové informace k věci sdělit na lince 158,“ řekla mluvčí.

Muž, který se pokusil zásilnit ženu v Ostravě.
Autor: PČR