Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Atentátník z Manchesteru leží dál v márnici. Tělo nechce nikdo pohřbít

Autor: nka - 
31. května 2017
10:50

Tělo atentátníka z Manchesteru Salmana Abediho (22) i více než týden po útoku nadále leží v márnici. Ostatky vraha totiž nikdo nechce pohřbít. Poslední službu útočníkovi odmítly všechny pohřební služby ve městě i mešity.

Městské úřady dělají „vše, co je v jejich moci“, aby zabránily kremaci a uložení ostatků vraha na území Manchesteru. Zamezily také tomu, aby jeho tělo, byť jen na okamžik, spočinulo vedle obětí výbuchu.

Jak atentátník útok provedl? Podívejte se na rekonstrukci:

Video  Rekonstrukce útoku: Tohle se dělo uvnitř haly v Manchesteru  - Reuters
Video se připravuje ...

Mrtvola atentátníka tak zůstává uložena v márnici za městem. Jeho rodina ji převzít nemůže, protože rodiče i jeden bratr jsou v současnosti v Libyi a druhý bratr sedí v britské vazbě.

Britská média v této souvislosti připomínají případ masového vraha dětí Iana Bradyho, který nedávno zemřel a úřady ho odmítly rozprášit v místě, kde své oběti pohřbíval. „Podobně jako u Iana Bradyho podnikneme veškeré kroky k tomu, aby Abedi nebyl pohřben nebo zpopelněn na území Manchesteru,“ řekl zdroj deníku Manchester Evening News.

Atentátník zřejmě bombu sestrojil sám

Vyšetřovatelé mezitím oznámili, že Abedi pravděpodobně bombu sestrojil sám v posledních pár dnech před útokem, kdy si po návratu z Libye nakoupil nutné vybavení. K potvrzení této hypotézy ještě potřebují najít modrý kufr, s nímž atentátníka zachytila městská kamera.

Policisté přesto stále prověřují, zda nebyl součástí širší teroristické skupiny. Ze 16 zadržených už ale bez obvinění propustili tři muže, u nichž se napomáhání útoku neprokázalo. „Pořád máme ve vazbě řadu lidí a některým z nich vazbu prodloužíme, protože stále prověřujeme, co přesně se stalo a zda Abedimu někdo nepomáhal,“ řekl policejní mluvčí Russ Jackson.

Vše o teroru v Manchesteru čtěte ZDE

Vše o teroristických útocích v Evropě ZDE

mma79 ( 31. května 2017 11:25 )

Hodit prasatům oni to sežerou

Zobrazit celou diskusi