Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muslimský psychiatr po Manchesteru vyzval k omezení migrace! Selhání multikulturalismu, tvrdí

Autor: lm - 
26. května 2017
21:11

Muslimský psychiatr po útoku v Manchesteru vyzval k omezení migrace z islámských regionů. Rodilý Bangladéšan Tanveer Ahmed uvedl, že za teroristickým činem je zjevné selhání „multikulturní politiky“ a integrace migrantů se nedaří.

Tanveer Ahmed pochází z Bangladéše, momentálně ale žije v australském Sydney, kde má psychiatrickou praxi a občas píše články pro noviny. Ačkoliv je sám praktikujícím muslimem, Ahmed po útoku v Manchesteru vyzval ke krátkodobému omezení migrace z islámských regionů a tvrdě se opřel do politiky multikulturalismu, která podle něj selhala.

„Krátkodobé omezení islámské migrace je opodstatněné a podle únorového průzkumu (instituce) Chatham House ho podporuje většina lidí napříč Evropou. Prudký vzestup politických stran, jež jsou absurdně označované za krajně pravicové, po celé Evropě je toho jen dalším důkazem. Jak mohou být uskupení, která jsou demokratická, nenásilná a podporuje je třetina populace zvaná krajně pravicová?“ ptá se Ahmed v australské mutaci týdeníku The Spectator a poukazuje na to, že názory těchto evropských stran sdílí i polovina australské populace.

Video  Smrt v Manchesteru: Útočník zabíjel hřebíkovou bombou.  - Reuters/Klára Brunclíková/ Hudební Banka
Video se připravuje ...

Při útoku v Manchesteru zahynulo 22 lidí. Na svědomí ho má nejspíš Brit s libyjskými předky Salman Abedi (v arabském přepisu Salmán Abádí). „Abedi se narodil a vyrostl v Británii, nikdy se ale necítil být Britem. Před svým domem měl podle deníku The Telegraph velké libyjské vlajky,“ píše dále Tanveer Ahmed a útok označuje za jasné selhání multikulturní politiky. „Integrace a zajištění jejich společenského úspěchu je prostě těžší, než tomu bylo před desítkami let, kdy byla velká nabídka nekvalifikované práce.“

Tanveer Ahmed, který je sám otcem dvou dcer, vysvětluje i pravděpodobný motiv teroristy k útoku na koncertě. „Místo útoku, ať už to bylo záměrně, či ne, je symbolické. Není silnější jiskry k zažehnutí morálního hněvu islamistů, než koncert určený dospívajícím dívkám ve věku rozvíjející se sexuality, které nedoprovázeli jejich otcové,“ dodává.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi