Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pozdvižení v Kodani: Muslimský duchovní v kázání vyzval k zabíjení židů

Imám v kodaňské mešitě propagoval vraždění židů.
Imám v kodaňské mešitě propagoval vraždění židů.  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: mah - 
14. května 2017
13:26

Dánská židovská komunita je pobouřená. Na veřejnost se totiž dostalo video z kázání v mešitě v kodaňské čtvrti Nørrebro. Místní imám na něm při kázání z 31. března vyzýval k zabíjení židů. Zprávu přinesl web Echo24.cz.

Imám Mundhir Abdallah je spojován se skupinou, která usiluje o nastolení celosvětového chalífátu. V osudovém kázání citoval jeden z výroků proroka Mohameda. Ten hovoří o tom, že Soudný den nenastane, dokud muslimové nepozabíjí židy.

Kázání se doneslo až k Židovské obci v Dánsku. Ta si videozáznam nechala přeložit a podle jejího předsedy Dana Rosenberga Asmussena se obrátila na policii. Ta by měla prošetřit možné spáchání rasistického činu. V kázání se podněcovalo k vraždění židů, což podle Asmussena nejde nechat bez reakce.

Video pobouřilo i dánské politiky. Podle dánského sociálního demokrata Larse Aslana Rasmussena je situace velmi vážná a dánská společnost by neměla připustit, aby imámové v kázáních mluvili takovým způsobem. O záležitosti chce mluvit i s ministrem spravedlnosti.

O problematice radikálních muslimských duchovních s námi mluvil i premiér Bohuslav Sobotka:
Video  Evropa musí vyhostit radikální muslimské duchovní, řekl Sobotka v pořadu Blesku.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

mak ( 14. května 2017 13:43 )

 Tak důkaz maji, proc jakési schůzky kecaci, proc proc už nesedí? Nabádáni rasove a nabozenske nesnášenlivosti, holokaustu, to nestačí?

Zobrazit celou diskusi