Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Putin je zpátky ve hře a hned na zemi: Takhle se předvedl na hokeji

Autor: aba - 
11. května 2017
21:12

Ruský prezident Vladimír Putin (64) ve středu večer předvedl své hokejové schopnosti při přátelském utkání v rámci tzv. Noční hokejové ligy.

Založení Noční hokejové ligy inicioval Putin v roce 2011, aby tak zvýšil vytíženost hokejových hal, které by jinak zely prázdnotou, a také aby podpořil amatérské nadšené hráče hokeje.

Právě hokejový amatéři jsou hvězdami Noční hokejové ligy. Jedná se o muže ve středním věku, kteří se po práci sejdou a rádi si zahrají hokej. Za podpory sovětských a ruských legend tohoto sportu tak vzniknul šampionát, který se každoročně koná v Soči a sdružuje ty nejlepší amatérské týmy z celé země. A právě v rámci tohoto turnaje se na ledě předvedl i sám Putin.

Ten hrál v tzv. „hvězdném týmu“, který se skládá z bývalých profesionálních hráčů a jiných významných osobností. V akci byl tak kromě prezidenta k vidění například legendární hráč Vladimir Myshkin nebo ministr obrany Sergei Shoigu. Utkání, ve kterém bojovali s týmem skládajícím se z dalších politiků, milionářů a jiných významných osobností Ruska, vyhrál prezidentův tým poměrem 9:5.

Putin nastoupil ve svém tradičním dresu s číslem 11 a v rámci festivalu Noční ligy to bylo už počtvrté, co se předvedl na ledě. Zúčastnil se zápasů v letech 2012, 2014 a 2015 a podařilo se mu za tři zápasy vstřelit 16 gólů. Během středeční hry ale tak úspěšný nebyl a dokonce se i několikrát ocitl sražený na ledě. Po zápase ještě krátce popřel, že by měl co do činění s odvoláním hlavy FBI Jamese Comeyho.

Na video Putina na ledě z roku 2015 se podívejte níže:

Video  Ruský prezident Vladimir Putin oslavil 63. narozeniny sedmi góly.  - Reuters
Video se připravuje ...




Zobrazit celou diskusi