Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trump trpí bludy a je nesmírně nebezpečný, shodli se psychiatři na univerzitě

Video se připravuje ...
Autor: Mii - 
21. dubna 2017
21:10

Americký prezident Donald Trump trpí závažnou psychickou nemocí a není způsobilý k vedení země. K tomuto názoru dospěli psychiatři, kteří se účastnili konference na americké univerzitě Yale.

Odborníci na psychické zdraví tvrdí, že americký prezident je „paranoidní a trpí bludy“ a je jejich profesní a etickou povinností o tom varovat americké publikum. Trump totiž v tomto stavu představuje určitá rizika.

Podle doktora Johna Gartnera, psychoterapeuta medicínské univerzity John Hopkins, o tom Trump přesvědčuje neustále. Jedním takovým vyjádřením, které indikuje možné psychické problémy, je například Trumpův komentář o velikostí davu na inauguračním ceremoniálu. Prezident tehdy tvrdil, že jeho ceremoniál přilákal rekordní množství lidí, i když bylo jasně zřejmé, že se tak nestalo.

VIDEO: Donald Trump na své inauguraci prezidentem USA

„Nejen že je to lhář a narcista, ale je paranoidní, trpí bludy a megalomanským myšlením. Všechny o tom přesvědčil hned první den ve funkci. Pokud si opravdu myslí, že měl největší dav v historii, tak jednoznačně trpí bludy,“ řekl Gartner na konferenci.

Psychiatr: Pracuji s vrahy, ale nebezpečnost Trumpa mě překvapila

Psychiatrička Bandy Lee z psychiatrické fakulty univerzity Yale souhlasí. „Trumpovo duševní zdraví se začíná čím dál více řešit. Protože je to problém,“ řekla. Stejně tak psychiatr Newyorské univerzity James Gilligan tvrdí, že i když pracoval s nejnebezpečnějšími lidmi ve společnosti – vrahy a sadisty – nebezpečnost Trumpa ho překvapila.

„Pracoval jsem s lidmi, kteří znásilňovali a vraždili. Nebezpečnost poznám kilometr daleko. V tomto případě to musí být jasné i lajkům – tento muž je nesmírně nebezpečný,“ řekl Gilligan.

Republikáni s kritikou nesouhlasí 

Ne všichni američtí psychiatři ale s konsenzem konference na půdě univerzity Yale souhlasí. Podle Americké asociace psychiatrů zmínění doktoři porušili nepsané pravidlo, které psychiatrům zakazuje hodnotit osoby, které osobně nevyšetřili.

Kritizovali je také republikáni, podle kterých skupina „vyhodila etické standardy z okna, protože nezvládla přijmout výsledek voleb“.

Na to má doktor Gartner odpověď. „Představa, že musím člověka osobně vyšetřit, než stanovím diagnózu, nedává moc smysl. Podle výzkumů je psychiatrický rozhovor statisticky nejméně spolehlivá metoda,“ řekl pro Huffington Post.

..krakonos500 ( 22. dubna 2017 07:31 )

"V tomto případě to musí být jasné i lajkům" Týýwogo, tak už je to jasné i značkám na fejsbůku

borjar ( 22. dubna 2017 04:58 )

Trump patří do klece v ZOO , bez návratu . jinak skončí špatně i s celou Emerikou .

Zobrazit celou diskusi