Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ve vězení mi proděravěli bubínek, tvrdí Krejčíř. Slyšení je odložené

Autor: nka, ČTK - 
21. dubna 2017
15:06

Slyšení Radovana Krejčíře před jihoafrickým soudem ve věci jeho extradice do České republiky a obvinění z pokusu o útěk z vězení se odkládá. O vydání by měl soud rozhodovat v květnu, o pokusu o útěk v červnu. Na Twitteru to napsala jihoafrická novinářka Mandy Wienerová.

„Oba Krejčířovy případy u soudu v Kempton Park byly odloženy. Věc týkající se vydání na květen, útěk na červen,“ napsala Wienerová.

Video: Jak vypadalo líčení s Krejčířem?
Video  Krejčíř si vyslechl trest v okovech: 35 let za mřížemi!  - eNCA
Video se připravuje ...

Krejčíř si také podle ní stěžuje na podmínky ve vězení. „Říká, že je držen ve sklepní samotce, kde panují nelidské podmínky,“ uvedla.

Ještě předtím přitom napsala, že Čechovi měl vězeňský lékař při prohlídce proděravět ušní bubínek. „Krejčíř tvrdí, že mu vězeňský lékař proděravěl ušní bubínek, když ho vyšetřoval. Od té doby se kvůli tomu nemohl objevit u soudu,“ sdělila Wienerová.

V jihoafrickém vězení si Krejčíř odpykává 35letý trest za pokus o vraždu, únos, mučení a obchod s drogami.

Krejčíř účast na zločinech odmítá, jeho snaha o odvolání ale byla neúspěšná. České ministerstvo spravedlnosti po vynesení rozsudku oznámilo, že chce dál usilovat o vydání Krejčíře do ČR. V JAR je obžalován ještě v několika jiných kauzách, včetně vraždy a pokusu o útěk z vězení.

V ČR byl Krejčíř v nepřítomnosti pravomocně odsouzen za podvody s akciemi Tepláren Otrokovice, vytunelování firmy Technology Leasing a daňový únik firmy M5, za což dostal souhrnný trest 10,5 roku vězení. V případu tunelování firmy Čepro ho český soud poslal nepravomocně za mříže na 15 let, mimo jiné za přípravu vraždy celníka. Z Česka Krejčíř uprchl v roce 2005, když se mu podařilo zmizet policii během domovní prohlídky.

moiaza ( 21. dubna 2017 18:27 )

Škoda že to odnesl bubínek. To mě mrzí. Měla to odnést jeho palice. U Krejčíře je lépe proděravět hlavu, než ucho.

boroboro ( 21. dubna 2017 18:20 )

Já pevně doufám, že právu bude učiněno zadost a pan Krejčíř bude vydán do České republiky, aby si zde odpykal desetiletý trest. Ale až poté, kdy si v JAR odkroutí svých pětatřicet.

asijo ( 21. dubna 2017 17:19 )

Proč už neměl nehodu,ušetřilo by se hromadu peněz,v Číně by už dávno měl pomníček.

verka1 ( 21. dubna 2017 16:44 )

Měli mu udělat dírku v konečníku. Je to mafián, at tam chcípne a to ho chtějí dotáhnout zpět k nám, kolik peněz by to nás poplatníky stálo? Zadarmo ho do našeho státu nepropustí.

agfor ( 21. dubna 2017 16:09 )

Vidíš, Radku, to tě ještě neléčili doktoři z nemocnice v Mostě. Dopadl bys podstatně hůř.

Zobrazit celou diskusi