Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Jak utrácí severokorejský vůdce: 83 milionů za sexy prádlo pro přítelkyně

Autor: Mii - 
6. dubna 2017
18:21

Kim Čong-un v roce 2015 zaplatil ze státních peněz 2,7 milionu liber (zhruba 83,2 milionu korun) za vyzývavé prádlo pro ženy, které jemu a ostatním členům vlády dělají při výkonu funkce společnost. Vůdce ale utrácel také za šampaňské nebo koně. Vyplývá to z dat obchodní společnosti ITC.

Kim Čong-un objednával prádlo, a zejména korzety, z Číny. Oproti roku 2014 za tyto artikly utratil dvojnásobné množství peněz. Vše údajně pořizoval pro takzvanou Skupinu potěšení, což má být skupina mladých dívek, které jsou nuceny sloužit jako sexuální otrokyně. Existence této skupiny ale není oficiálně potvrzena.

Čísla zveřejnilo Mezinárodní obchodní centrum (ITC), dceřiná společnost Mezinárodní obchodní organizace. Lze z nich vyčíst, že Kim Čong-un utratil několik milionů korun za šampaňské, koně nebo kosmetiku. Zálibu má také v drahých vínech, čokoládě a švýcarském sýru.

Drahé sýry, víno nebo deštníky

ITC položky rozdělila do jednotlivých objednávek. Severokorejský vůdce tak například v Německu nakoupil tvrdý alkohol v hodnotě 235 tisíc liber (7,2 milionu korun), víno a šampaňské v hodnotě 113 tisíc liber (3,5 milionu korun) a pivo v hodnotě 56,5 tisíc liber (1,7 milionu korun). V Německu objednal i kosmetiku, parfémy a deodoranty v hodnotě 123 tisíc liber (3,8 milionu korun).

Další objednávka byla ze Švýcarska. Zde nakoupil sýry za 57 tisíc liber (1,7 milionu korun) a koně z Ruska v hodnotě 132 tisíc liber (4 miliony korun). Bizarní seznam obsahuje také deštníky za 1,6 milionu liber (49 milionů korun), pepř za 8 milionů liber (248 milionů korun) a cvičební vybavení za 2,3 milionu liber (71 milionů korun).

V roce 2014 se objevila informace, že Kim Čong-un kvůli svému životnímu stylu trpí dnou. To je forma zánětlivé artritidy, která bývá spojována se zvýšenou konzumací masa, tuků a fruktózy ze slazených nápojů. Choroba byla proto dříve přezdívaná nemoc králů.

Utrácení versus hladomor

Kim Čong-un se postavil do čela země v roce 2011. Ještě neobdržel oficiální titul, ale to se pravděpodobně stane na kongresu vládnoucí strany, který se bude letos konat po 37 letech. Spekuluje se také, že Kim Čong-un při té příležitosti provede pátý jaderný test zbraní.

Jaký titul si Kim Čong-un zvolí, není jisté. Jeho dědeček a zakladatel Korejské lidově demokratické republiky Kim Ir-sen byl znám jako Velký vůdce. Jeho syn a otec Kim Čong-una, Kim Čong-il, byl znám jako Drahý vůdce.

Utrácení vládnoucí třídy KLDR je dlouhodobě kritizováno. Podle OSN v zemi trpí dva miliony lidí hladomorem, a ani u ostatních obyvatel není situace lepší, mají denně nárok jen na 650 gramů masa, rýže a kukuřice.

V KLDR stále vládne tvrdá diktatura. Podívejte se, jak vypadá propagandistické video režimu:

vosavopruz ( 6. dubna 2017 21:19 )

on má všechno a obyčejní Korejci ho.vno,asi tak.A neurážej mě,dej si Snickers.

boxer ( 6. dubna 2017 20:32 )

Na co má sexuální společnice, vždyť mu nestojí péro!!!!

dr.shapiro ( 6. dubna 2017 19:53 )

Panebóže to jsou ale BLESKOKYDY! Severní Korea je už hezky dlouho embargována a sankcionována! Jakékoli nákupy a navíc u skopčáků??? Kde jste na to přišli??? Ještě napiště, že si to objednal po internetu a dovezla mu pépéel-ka! Debilové, zlomyslní!

vosavopruz ( 6. dubna 2017 19:36 )

je to haj.zl,lidé v jeho zemi umíraj hlady a on si kupuje vína,sýry,čokolády za miliony... Chtělo by to snipera

danoch ( 6. dubna 2017 18:42 )

Už by měl někdo tu tlustou,retardovanou svini oddělat!!!!!

Zobrazit celou diskusi