Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kim Čong-un chystá vraždu v Praze, tuší Soul. Po bratrovi má zemřít i strýc

Autor: mah - 
24. února 2017
19:30

Severokorejský diktátor Kim Čong-un má podle jihokorejských médií v plánu pokračovat s vraždami svých příbuzných v zahraničí. Dalším cílem jeho agentů by se mohl stát jeho strýc Kim Pchjong-il, který působí jako velvyslanec v Praze. Podle nejmenovaného představitele jihokorejské vlády se toho obávají i Češi. Informoval o tom deník Dong-a Ilbo, na jehož zprávu upozornil web iDnes.cz.

Vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD) se prý o bezpečnost diktátorova strýce začala zajímat poté, co v Kuala Lumpuru zemřel Kim Čong-unův nevlastní bratr. Česká rozvědka by teď měla bedlivě sledovat lidi, kteří se pohybují ve velvyslancově okolí, a to, s kým se schází.

S tím, že by Kim Pchjong-il mohl být dalším cílem agentů KLDR, přišel už v úterý web Hong Kong 01. Velvyslanec totiž může mít u diktátora podobný škraloup jako Kim Čong-nam. Stejně jako matka dříve zabitého bratra byla pouze milenkou Kim Čong-ila, tak i matka velvyslance nebyla právoplatnou manželkou zakladatele KLDR a tamní vládnoucí dynastie Kim Ir-sena. Kim Pchjong-ilovi nepomáhají ani informace z Japonska. Podle tamních novin ho kontaktovali emigranti, kteří usilují o vznik exilového kabinetu.

Kim Pchjong-il je podle médií přes třicet let v podstatě v exilu na diplomatických postech v Evropě, aby nezasahoval do domácí politiky. U svého otce Kim Ir-sena navíc upadl v nemilost, protože podobně jako jeho zavražděný synovec žil poměrně nevázaným životem.

Spekuluje se, že pro KLDR je velkou politickou hrozbou. Především proto, že je velmi podobný svému otci, kterého Severokorejci stále považují za poloboha.

Kim Pchjong-il se stal velvyslancem v Praze v roce 2015. Předtím působil 17 let na ambasádě v Polsku. Podle listu Dong-a Ilbo ho v Praze skoro není vidět. Vyhýbá se pozornosti a kromě přejíždění mezi svojí rezidencí a ambasádou na Veleslavíně nic nedělá. S ostatními diplomaty se prý skoro nestýká.

 

..krakonos500 ( 25. února 2017 09:16 )

My, levicoví zmrrdi, si nikdy nejsme jisti okamžikem, kdy se objeví ještě větší SVlNĚ, která v touze po mém korytu mě nechá zlikvidovat. Proto navenek předvádíme opičí lásku, líbáme se na letišti jako buzeranti (Brežněv s Husákem), ale v příhodnou chvíli kudlu do zad (Slánský na šibenici, Trockij cepínem...) Čest práci, soudruhu!

..krakonos500 ( 25. února 2017 09:04 )

Vraždění politických odpůrců je u komoušů průběžná činnost.

..krakonos500 ( 24. února 2017 21:47 )

Největším nepřítelem komunisty je zase komunista. Když soudruh Stalin zanevřel na soudruha Trockého, tak ten před ním neprchal do Prahy, ale na druhou stranu zeměkoule, do Mexika. Jenže soudruh Stalin za ním poslal soudruhy vrahy, kteří jej zavraždili cepínem do hlavy.

qwerty1805 ( 24. února 2017 20:58 )

a pro koho je pohodlnej komunisto?

Zobrazit celou diskusi