Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

U metra v Lille střílel z auta maskovaný muž: 3 zranění včetně dítěte

Autor: ČTK - 
25. března 2017
07:39

Při střelbě v severofrancouzském městě Lille byli v pátek večer zraněni tři lidé. Místní média hovoří o tom, že se mohlo jednat o vyřizování účtů tamních kriminálních živlů.

Incident se odehrál v pátek okolo 21:50 poblíž stanice metra. Maskovaný střelec vypálil rány z auta a podařilo se mu uniknout. Dva lidé byli zraněni lehce, jeden byl hospitalizován. Jedna oběť je nezletilá – 14letý chlapec utrpěl průstřel nohy. Jedna zraněná osoba byla postřelena do krku.

Ve Francii platí od teroristických útoků v Paříži v listopadu 2015 výjimečný stav. Podle policie je ale nepravděpodobné, že se jednalo o teroristický čin. Střelba je zřejmě spojena s místním drogovým obchodem. Podle listu La Voix du Nord a rádia France Bleu Nord mohlo jít o vyřizování účtů mezi místními kriminálními živly.

Střelba na severu Francie vyděsila nejen místní jen dva dny po krvavém útoku v centru Londýna. VŠE O LONDÝNSKÉM ÚTOKU NAJDETE ZDE>>>

Video  Rekonstrukce útoku v Londýně: Takhle terorista zabíjel.  - Reuters, Hudební banka, Assassinator Switch
Video se připravuje ...

 

Video  Ochromený Londýn na leteckých záběrech: Premiérku evakuovali do bezpečí.  - Reuters, David Vaníček, Hudební banka
Video se připravuje ...

 

Fotogalerie Útok před britským parlamentem 74 fotografií

ivoadler ( 25. března 2017 11:17 )

To jsem se pobavil, když v televizi běžel titulek: londýnská policie vyšetřuje případ jako pokus o teroristický útok. Do tý doby jsem si myslel, že se jedná o dopravní nehodu! Možná, že se Francouzi opraví - jedná se o vyřizování účtů mezi dvěma muslimskými drogovými bandami.

Zobrazit celou diskusi