Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Podezřelá z vraždy Kimova bratra: Obličej jsem mu měla potřít dětským olejem

Autor: nka - 
25. února 2017
17:15

Indonésanka zatčená pro vraždu nevlastního bratra severokorejského vůdce Kim Čong-nama za svůj čin dostala v přepočtu 90 dolarů (2250 korun). Za tuto sumu prý měla potřít Kimovi obličej dětským olejem pro televizní pořad se skrytou kamerou. Žena to řekla zástupcům indonéského velvyslanectví, kteří ji navštívili ve vězení. 

„Řekla nám jen obecně, že to po ní někdo chtěl. Prý se setkala s lidmi, kteří vypadali jako Japonci, nebo Korejci,“ řekl zástupce indonéského velvyslance Andreano Erwin. „Dali jí prý 400 ringgitů (malajsijská měna – pozn. red.), aby to udělala. Pak jí dali nějaký olej, podobný dětskému oleji,“ dodal.

Podle testů byl Kim zavražděn bojovou látkou VX, zařazenou OSN na seznam zbraní hromadného ničení. Malajsijské úřady proto v noci ze soboty na neděli vyčistí terminál letiště, kde k vraždě došlo, od možných chemických látek.

Policie minulý týden kvůli podezření vraždy Severokorejce zatkla dvě ženy, Indonésanku a Vietnamku, které Kimovi jed vetřely do tváře. Ženy se od začátku hájily tím, že mělo jít jen o vtip pro skrytou kameru. Vyšetřovatelé ale oznámili, že zatčeným ženám jejich výmluvy o natáčení zábavného pořadu nevěří. Z kamer je podle nich totiž jasně patrné, že si hned po útoku běžely na toalety umýt ruce. Tudíž musely vědět, že jde o jed.

Vietnamka pózovala v bikinách

Mezitím se na veřejnosti objevily další fotografie druhé ze zatčených žen, Vietnamky Doan Thi Huong. Sedí na nich v bikinách na motorce, podle médií pravděpodobně během motocyklové show v Hanoji, kde podle všeho pracovala jako hosteska.

Novináři také na rýžové farmě v severním Vietnamu našli rodinu mající dceru stejného jména i věku, která už před několika lety z domova odešla a příbuzní o ní nemají informace. „Moje dcera by nikdy nic takového neudělala,“ odmítl ale spekulace možný otec útočnice, čtyřiašedesátiletý Doan Van Thanh.¨

Zobrazit celou diskusi