Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dojemný příběh: Rodiče tří dětí zemřeli na rakovinu jen pár dní po sobě

Autor: aba - 
14. února 2017
21:59

Když se Julie (†50) a Mike (†57) Bennetovi dozvěděli, že zhoubným nádorem trpí oba, jejich svět se zhroutil. Oba ale dělali do poslední chvíle všechno proto, aby zajistili svým dětem dobrý život i bez nich.

Mikovi diagnostikovali lékaři rakovinu už v roce 2013. Jeho žena Julie se o něj starala doma a s nemocí se snažili vypořádat, jak nejlépe uměli. V roce 2016 ale diagnostikovali rakovinu i Julii a od té chvíle se matka tří dětí snažila svým potomkům vytvořit tolik rodinných vzpomínek, kolik stihla, aby měly její děti na co vzpomínat, až tu oba rodiče nebudou.

Mike zemřel 6. února na mozkový nádor a jeho žena zemřela pouhých pět dní po něm. Jejich děti sdílely na sociální síti fotku pořízenou pouhých několik dní před Mikovou smrtí. Pár leží v nemocnici a drží se za ruku.

Na internetu probíhá kampaň, v rámci které vybírají přátelé rodiny peníze na podporu třech dětí, které po sobě Mike a Julie zanechali. Ohromná lidská solidarita a víc než čtyři a půl milionu korun vybraných v rámci kampaně zaručí dětem, že budou moci zůstat v rodinném domě a dál studovat. Podle vyjádření blízké rodinné přítelkyně tohle vědomí pomohlo Julii v jejích posledních dnech života. Nechtěla totiž nechávat svoje děti nezabezpečené a bez rodičů, kteří by jim mohli pomoci. 

Zobrazit celou diskusi