Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trumpa neodradil ani soud: Kvůli stopce migrantům vydám klidně další dekrety!

Autor: ČTK - 
11. února 2017
08:23

Americký prezident Donald Trump zvažuje vydání nového migračního příkazu. Ten předešlý přitom teprve před pár dny zablokoval soud. Na palubě prezidentského speciálu Air Force One Trump přiblížil podobu možného nového nařízení. Prý by se od toho původního příliš nelišilo.

První vydaný – a následně soudem zablokovaný prezidentský dekret dočasně zmrazuje uprchlické programy a zakazuje občanům sedmi muslimských států vstup na území USA.

Prezident potvrdil, že věří ve své vítězství v právním sporu ohledně vydaného nařízení. „Naneštěstí to vyžaduje určitý čas. Tuto bitvu vyhrajeme. Máme však také řadu jiných možností, včetně vydání zcela nového příkazu,“ dodal. Upozornil, že pokud by se pro nový příkaz skutečně rozhodl, mohl by ho vydat již v pondělí nebo v úterý.

Trump ve čtvrtek u odvolacího soudu v San Francisku utrpěl porážku, neboť tříčlenný senát odmítl obnovit platnost dekretu, který dříve pozastavil federální soud.

Trump nyní může do 14 dnů vyzvat odvolací soud, aby znovu přehodnotil čtvrteční verdikt, případně má možnost obrátit se s naléhavou žádostí na nejvyšší soud.

Rafan4321 ( 12. února 2017 10:12 )

CARMINE : UŽ SI ZASE PÍSES SÁM SE SEBOU?

fotrpjotr ( 11. února 2017 10:53 )

To je aspoň prezident,ne jako ten válečný štváč Obama.

cargodriver ( 11. února 2017 10:08 )

Pan Trump to myslí dobře,jím vydané nařízení by mělo být dodrženo, a to alespoň do doby než se prověří všichni nelegální přistěhovalci, to může v takové veliké zemi trvat i více roků, "stopka" je správná, mimo prověřené osoby s platným vízem

Zobrazit celou diskusi