Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chlapce (5) zadrželi na letišti v poutech. Podle Trumpa byl hrozbou USA

Autor: ula - 
1. února 2017
10:30

Asi nejhorší čtyři hodiny v životě prožila matka pětiletého íránského chlapce, který byl zadržen na mezinárodním letišti ve Washingtonu a údajně dostal i pouta. Podle nového příkazu o omezení imigrace, který podepsal Donald Trump, byl totiž pro Spojené státy hrozbou. O události informovalo CNN.

Chlapec se ocitl mezi stovkou lidí, kteří byli zadrženi na letišti, ačkoliv byl jeho přílet předem ohlášen. Dítě má navíc americké občanství a žije v Marylandu. Matka čekala na propuštění svého syna celé hodiny, aniž by jí kdokoliv informoval, co se děje.

Na incident už reagovala řada politiků. Senátor Chris Van Hollen podle deníku Independent označil celou událost za znepokojivou a dodal, že když se snažil zjistit, zda byl chlapec již propuštěn, úřady mu odmítly podat informace.

Sean Spicer, tiskový mluvčí prezidenta Trumpa uvedl: „Předpokládat, že někdo jen kvůli věku a pohlaví nepředstavuje hrozbu, by bylo zavádějící a špatné.“

Televize CNN zachytila okamžiky, kdy se matka opět se svým chlapcem setkala:

skaara ( 1. února 2017 13:58 )

Mě tedy přijde celkem divné, že by pětileté dítě cestovalo samo z Iráku do USA.

agfor ( 1. února 2017 13:45 )

Správně. Pás s výbušninou je pro slimácké dítě ta nejlepší hračka.

corsa ( 1. února 2017 12:24 )

A zase se vytahují děti jako příklad.....a už se zapomnělo, jak byl v přímém přenosu zavražděný muslimem první americký novinář..... Bude to trvat jen 90 dní... a my bysme měli být rádi, že se vezme vítr z plachet Merkel....

pavelkopeckyjezmrd ( 1. února 2017 11:56 )

 Správně udělali.

sores ( 1. února 2017 11:45 )

Donald dělá dobře!! Žádného černého nepouštět, jsou to budoucí vrazi a násilníci, díky otcům kteří je učí vraždit od 3 let!! Nechtějí makat na sebe, vše chtějí zadarmo.Jen plození harantů jim jde super, ale makat nebudou jako cigoši!

Zobrazit celou diskusi