Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Cestovatelé, pozor: Londýn pohltila mlha, letiště ruší spoje

Autor: ČTK, Alexandr Božilov - 
23. ledna 2017
15:45

Londýnské letiště Heathrow kvůli mlze a špatné viditelnosti zrušilo 100 letů a vyzvalo cestující, aby se o svém spoji informovali předem. Z Prahy ráno odletěly na Heathrow všechny spoje podle letového plánu a pokračuje odbavování dalších. Nepřízeň počasí zkomplikovala také pozemní dopravu v britské metropoli.

Na nejrušnějším evropském letišti panovala v pondělí ráno mrznoucí mlha. Kvůli špatné viditelnosti zrušilo 15 letů i letiště London City, které je na východě města. Letiště Gatwick na jihu oznámilo, že situaci sleduje, zatím zrušilo jeden let.

Na londýnském letišti Heathrow zrušili kvůli mlze 100 letů. Na londýnském letišti Heathrow zrušili kvůli mlze 100 letů. | ČTK, EPA, REUTERS

„Lety některých pasažérů budou narušeny. Měli by se o svém letu informovat dřív, než se vydají na letiště,“ sdělilo vedení letiště Heathrow. Jak upozornila stanice BBC, kapacita letiště je za normálních okolností využívána z 98 procent a za horšího počasí, kdy stroje musejí startovat s většími odstupy, už není prostor umožnit start všem.

Londýn se ponořil do husté mlhy. Londýn se ponořil do husté mlhy. | ČTK, EPA, REUTERS

Nepříznivé počasí však výrazně zkomplikovalo také pozemní dopravu v Londýně a okolí. Na některých místech vznikl kvůli špatné viditelnosti a namrzlým vozovkám dopravní chaos.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi