Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Migranti chtěli poslat Merkelové dárek. Pošťačka ale zburcovala policii

Autor: ČTK, val - 
1. ledna 2017
10:40

Kuriózní situace se stala v minulých dnech v Německu. Dvojice migrantů chtěla poslat dar Angele Merkelové, pošťačka ale zavolala policii. Pozornost teď německé kancléřce předá její spolustranice Julia Klöcknerová. Ta se dříve v názorech na řešení migrační krize od Merkelové, která je k uprchlíkům vstřícná, distancovala.

Otec a syn žádající o azyl podali zásilku pro Merkelovou v závěru roku na poště v obci Naunheim na západě Německa. Zaměstnankyně poštovní pobočky však pojala podezření a upozornila policii. Na místo dorazilo devět strážců zákona včetně psa vycvičeného na hledání výbušnin. Ukázalo se ale, že balíček obsahuje pouze podomácku vyrobenou sošku, která má symbolizovat sounáležitost s Německem.

Dárek nakonec předá kancléřce její stranická kolegyně, místopředsedkyně CDU Klöcknerová. Mělo by se tak stát v polovině ledna na zasedání spolkového předsednictva Křesťanskodemokratické unie (CDU) v západoněmecké obci Perl.

„Uprchlíci chtěli poděkovat? Dojemné“

Klöcknerová řekla, že má pochopení pro opatrnost úřadů. „Považuji ale také za dojemné, že uprchlíci chtěli prostě poděkovat,“ dodala podle agentury DPA s tím, že v této době jde o důležité gesto. Klöcknerová prohlásila, že se s běženci ráda začátkem ledna sejde.

Doufá, že „srdce otevřené pro skutečně potřebné lidi a pro ty, kteří jsou dobré vůle, se neuzavře kvůli důslednému uplatňování práva a nezbytným bezpečnostním opatřením“.

Klöcknerová v minulosti vyzvala vládu Merkelové, aby tak jako Rakousko omezila počet přijímaných migrantů. Chtěla také, aby se míra zátěže spojená s uprchlickou krizí zohlednila při rozdělování evropských prostředků.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 1. ledna 2017 16:03 )

A já bláhovej doufal, že už jí, babu, konečně někdo kopnul do p.r.d.e.l.e!! „Považuji ale také za dojemné, že uprchlíci chtěli prostě poděkovat“? To udělali vystresovaní umouněnci v Berlíně ne??

cotonice ( 1. ledna 2017 15:47 )

Co to je zase za debilní článek? Který z redaktorů je tím kreténem a na Nový rok nás opět "školí" , jak se chovat k imigrantům a dokazuje nám, jak je Merkel oblíbená. Běžte všichni někam s Merkel i imigrantama ! My je tady nechceme a kdo jim chce pomáhat ,tak ať táhne za nimi do jejich zemí a uvidíme , kolik těch dobrodějů bude !

petrsetr ( 1. ledna 2017 13:04 )

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/mladi-uz-slovenstine-nerozumeji-a-mirite-k-rakousku-rika-symbol- ceskoslovenska-7716

kocdivoka ( 1. ledna 2017 12:38 )

A co takhle kafe od žida???

teodor800 ( 1. ledna 2017 11:28 )

Keby tak chránila svojich občanov a občanov EU, ktorým nanútila mirantov. Poľská židovka.

Zobrazit celou diskusi