Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dojemné vzkazy hvězd: Madonna, Elton John i Ringo pláčí pro George Michaela

Autor: ČTK - 
26. prosince 2016
10:24

Hudební svět truchlí nad nedělním úmrtím britské popové hvězdy George Michaela. Americká zpěvačka Madonna či britská kapela Duran Duran v kondolencích připomínají, že letos skonala řada talentovaných hudebníků. Pohnutí z Michaelovy smrti vyjádřili mimo jiné také britský popový zpěvák Robbie Williams či starosta Londýna Sadiq Khan.

"Jsem hluboce šokován. Ztratil jsem drahého přítele, toho nejhodnějšího a velkorysého. Byl to i skvělý umělec," uvedl britský zpěvák Elton John. "Mé srdce je s jeho rodinou a se všemi jeho fanoušky," dodal.

Lítost nad Michaelovým úmrtím vyjádřil také Andrew Ridgeley. Ten se zesnulým zpěvákem tvořil v 80. letech slavné hudební duo Wham!, které od založení v roce 1981 do rozpadu v roce 1986 prodalo po celém světě přes 25 milionů nahrávek.

"Opustil nás další skvělý umělec," uvedla americká zpěvačka Madonna s odkazem na letošní úmrtí Davida Bowieho, Prince, Leonarda Cohena a dalších hudebních hvězd. O ztrátě další talentované duše v tomto roce hovořila i britská popová kapela Duran Duran.

"Ať bůh poskytne Georgi Michaelovi klid a jeho přátelům s rodinou lásku," napsal na Twitteru bubeník někdejší skupiny The Beatles Ringo Starr. "Myslím na rodinu George Michaela, jeho přátele a fanoušky," uvedl britský zpěvák Boy George. "Měl úžasný hlas, jeho hudba bude stále žít jako odkaz jeho talentu. Nemohu uvěřit, že zemřel. Doufám, že ho buddha uvítá ve svém objetí," dodal.

Londýnský starosta Sadiq Khan prohlásil, že bylo nesmírně obtížné vyslechnout zprávu o Michaelově skonu. "Neuvěřitelný talent, který skrze hudbu přinášel radost milionům z nás," dodal Khan.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi