Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Terorista z Berlína slíbil věrnost ISIS. Objevilo se nové video

Autor: ČTK, abo - 
23. prosince 2016
15:01

Tunisan Anis Amri, kterého policie viní z pondělního útoku na vánoční trh v Berlíně, slíbil věrnost teroristickému hnutí Islámský stát (IS) a jeho vůdci abú Bakru Bagdádímu. Příslušné video dnes zveřejnila agentura Amak, přes kterou islamisté komunikují. Informuje o tom agentura Reuters.

Na zhruba tříminutovém záznamu Amri také vyzval k dalším útokům v Evropě, což má podle něj být odplata za křižácké bombardování muslimů.

IS se prostřednictvím agentury Amak přihlásil k atentátu v Berlíně v úterý, dnes pak stejnou cestou oznámil, že Amri zahynul při útoku na policii v Itálii. IS se obvykle hlásí k odpovědnosti za všechny teroristické činy, které atentátníci na Západě spáchají.

VŠE O ÚTOKU V BERLÍNĚ ČTĚTE ZDE >>

BobsTlaskac ( 30. prosince 2016 18:08 )

ani si nemyslim ze by konkretne tenhle cin mel neco spolecnyho s islamem. Je to proste totalne jina kultura, mentalita. Kdyz maj den blbec, ujede jim autobus, ztrati klice od baraku nebo tak neco. No tak proste dostane amok a chce zabit co nejvic lidi okolo sebe a je mu jedno jestli cmoudu nebo bilejch. To samy kdyz ho nasere stara. Zatimco nasinec da maximalne par facek, oni sahnou po nozi, kyseline nebo benzinu.

oldedek ( 23. prosince 2016 19:24 )

Paní Merkelová vy náte ale kachní žaludek ... Tak konečně se ten terorista dostal tam, kam se všichni muslimáci touží dostat - k Aláhovi - přál bych všem radikálním muslimákům aby také dlouho nečekali - jim bude dobře a světu také ... Luco Scatà jsi Boží - představ si, co by bylo, kdyby ho chytili v Německu - zabalili by ho do vaty aby mu nikdo neublížil a nejmíň 100 lidí by získalo práci - policisté, bachaři, advokáti, prokurátoři, soudci, reportéři, novináři, analytici, televizní pracovníci aj., aj., a i nás by toho jeho osudu při "nevyžádaném" sledování také stálo neskonale času ... Luco Scatà díky, díky, díky ..!

zkzkz ( 23. prosince 2016 18:21 )

Petr PAVEL taky

rockyshowman ( 23. prosince 2016 16:17 )

Hezký kluk, proč si jej nevzali jako maskota- fackovacího panáka. Také jeho rodinu by bylo potřeba pořádně propleskat. Ne policisty, ale pozůstalým obětí! To by bylo alespoň částečné zadostiučinění. Kolektivní vina a heraus. Výjimkou by mělo být v zákoně terorista - rok práce v lomu a pak utopit v sudu. Ti by se ihned vraždit odnaučili !!!

schmid ( 23. prosince 2016 15:40 )

šišli,šišli,huhli,huhli

Zobrazit celou diskusi