Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zásah kvůli Berlínu zastavily gramatické chyby. Policie prý nemá povolení

Teroristický útok v Berlíně
Teroristický útok v Berlíně  (Autor: Reuters, EPA, ČTK)
Autor: bru/ČTK - 
21. prosince 2016
17:01

Zásah v Severním Porýní-Vestfálsku související s útokem na berlínský vánoční trh, o němž informovala některá německá média, se podle informací listu Die Welt zpozdil a ještě nezačal. Důvodem jsou prý gramatické chyby v rozhodnutí o zásahu, kvůli nimž je neplatné.

List Rheinische Post původně informoval o tom, že na 150 policistů už zasahuje v Emmerichu na západě země v azylovém středisku, kde bydlel mladý Tunisan podezřelý z útoku. Kdy razie skutečně začne, zatím není jasné.

Ukazuje se, že německé úřady o Tunisanovi Anisu A., kterého hledá policie i v dalších evropských zemích, už nějakou dobu věděly. V listopadu o něm podle informací agentury DPA jednalo speciální protiteroristické centrum. V prosinci se Tunisan úřadům ztratil.

Fotogalerie Útočník v kamionu zabíjel na vánočních trzích v Berlíně 109 fotografií

noacojezase ( 21. prosince 2016 21:19 )

Na toho Pákistánce je navedl svědek, to nemohli nechat bez povšimnutí, doklady mohl pachatel podstrčit se snahou zmást vyšetřovatele.

noacojezase ( 21. prosince 2016 21:12 )

Tomu nezabráníš i kdyby jezdili ve třech.

noacojezase ( 21. prosince 2016 21:09 )

Kdyby to udělal ten Polák, tak se jim to hodí víc do krámu, než imigrant.

Freedy ( 21. prosince 2016 20:15 )

 Myslím, že jedno z účinných opatření v této době by bylo, aby řidiči kamionu jezdili aspoň po nějakou dobu ve dvojici, tím by se určitě zneužítí těchto vozidel k takovýmto činům zabránilo a zajistila by se bezpečnost řidičů a v konečném důsledku i teroru.Nemuselo by se o druhého ve dvojici jednat i o řidiče, což by fy. asi neobsadili ale jistě na čas by to bylo účinné.

montevideo ( 21. prosince 2016 20:09 )

To není důslednost, ale debilita, ne?

Zobrazit celou diskusi