Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šéf Facebooku radil lídrům: Připojte lidi k internetu, miliony uniknou chudobě

Autor: jer, ČTK - 
19. listopadu 2016
19:40

Ředitel a zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg vyzval světové vůdce na summitu v Peru, aby pomohli umožnit více lidem přístup k internetu. Podle něj by to přispělo k omezení příjmové nerovnosti a zlepšení kvality života stovek milionů lidí po celém světě.

Internetový magnát Mark Zuckerberg na summitu Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC) vyzval světové představitele, aby pomohli rozvoji internetu ve svých zemích.

Rovněž požádal účastníky summitu, aby podepsali tzv. deklaraci o konektivitě. Tím by se měli zavázat ke spolupráci se společnostmi, jako je ta jeho, při vytváření infrastruktury, která umožní více lidem připojit se k internetu.

Zuckerberg upozornil, že částka, která se vydává na internetovou infrastrukturu, klesá, přestože přístup na internet může podporovat vědecký rozvoj a ekonomický růst. Zhruba polovina světa se nemůže připojit na internet, protože buď nemají přístup k síti, nebo nedoceňují jeho výhody, dodal Zuckerberg.

„Pokud se nám podaří připojit čtyři miliardy lidí, kteří nejsou připojeni, můžeme dostat stovky milionů lidí z chudoby,“ citovala Zuckerberga agentura AP.

HahaBimbi ( 20. listopadu 2016 15:19 )

 Jasne za penize ze statni kasy vytvorit sit pro Facebook...to se pos.ral?...at si ji zaplati sam, je to jeho kseft...a co az ti v chatrcich v Africe uvidi jak se zije jinde, seberou deti a potahnou za socialnima davkama?...takhle se tvori socialni tsunami migrantu za pecenyma holubama co litaji sami do huby....je to vuuuul....to jako koukanim na net vznikne konec socialnich rozdilu a nova pracovni mista???...odkud vypadl???

agfor ( 20. listopadu 2016 11:43 )

Pan Zuckerberg nezná poměry v Česku - nejdražší a nejpomalejší internet na světě.

Zobrazit celou diskusi