Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Lékařka ze skupiny Čechů a Slováků přepadených v Etiopii: Řidiče se mi nepodařilo zachránit

Autor: lm - 
15. listopadu 2016
10:44

Vysněná exotická dovolená se změnila v noční můru. Čtyři Češi a šest Slováků byli v Etiopii přepadeni, oloupeni a stali se svědky vraždy. Ozbrojenci před očima turistů chladnokrevně zastřelili mladého šoféra, který jim dělal průvodce. 

Měla to být dovolená jejich snů. Čeští a slovenští turisté odjeli s cestovkou do Etiopie poznávat její exotické krásy. Před hrozbou ozbrojených konfliktů je měli ochránit místní průvodci. Bohužel jim to ale bylo málo platné.

„Po kulturním severu jsme se těšili na jih, kde jsme měli navštívit domorodé kmeny a poznat jejich způsob života. Po cestě tam nás bohužel přepadli ozbrojení lupiči, kteří chtěli hlavně naše peníze,“ popsala serveru Čas.sk účastnice zájezdu, která ozbrojencům odevzdala osobní věci i pas. Od delegátů pak dostali i peníze, patrně jim to ale nebylo dost a na turisty začali útočit kameny.

Situaci se snažil uklidnit šéf místní cestovky, který cestoval v prvním autě i s mladým řidičem Masfenem. Ozbrojenci ale hodili po autě kámen, přičemž zranili jednu slovenskou turistku. Masfen z auta vystoupil a v tu chvíli se ozval výstřel. Jeden z ozbrojenců, který se podle svědků choval nekontrolovaně, ho střelil do břicha. 

Agresory nakonec zahnali na útěk až strážci parku. Jedna ze Slovenek, povoláním lékařka, se pak snažila postřelenému řidiči pomoci. Bohužel muž zraněním podlehl. „Šofér byl perfektní kluk. Milý, usměvavý, ochotný,“ uvedla smutně slovenská lékařka.

Otřesení turisté se po přepadení rozhodli vrátit domů. Cestovka pro ně na druhý den vypravila let do hlavního města. Ředitel CK Bubo Ľuboš Fellner tvrdí, že se nikdy nic podobného nestalo a oblast je jinak bezpečná. Podle něj jde jen o nešťastnou náhodu. Rodinu zastřeleného Masfena, který má sedmiletého syna a jeho partnerka je těhotná, chtějí finančně podpořit.

bre-burda ( 14. listopadu 2016 21:20 )

Co lezete do takové divočiny? Kdyby jste jeli na Šíravu, tak se vám to nestalo a ještě ušetříte.

Zobrazit celou diskusi