Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Zničte města nevěřících.“ Šéf ISIS Bagdádí vyzval k další válce

Autor: ČTK - 
3. listopadu 2016
06:51

Vůdce radikálů z Islámského státu (ISIS) Abú Bakr Bagdádí v první zvukové zprávě po zahájení irácké a kurdské ofenzívy na Mosul vyjádřil přesvědčení o vítězství a vyzval obyvatele provincie k boji proti „nepřátelům Boha“. O údajném zvukovém záznamu jeho slov informovala ve čtvrtek agentura Reuters. Bagdádí vyzval sebevražedné atentátníky, aby „zničili města nevěřících“.

„Toto (je) totální válka a velký džihád, který Islámský stát vede, jen zvyšuje naši pevnou víru a naše přesvědčení, že toto vše je předehrou k vítězství,“ prohlásil Bagdádí v záznamu, který podle Reuters ve čtvrtek jeho stoupenci umístili na internetu.

Bagdádí vyzval obyvatele provincie Ninive, jejímž správním centrem je Mosul, aby bojovali proti „nepřátelům Boha“. Sebevražedné útočníky vyzval, aby „změnili noc nevěřících v den, obrátili jejich zemi v spoušť a nechali jejich krev téct jako řeku“.

Podle kurdských zdrojů se Bagdádí skrývá stále v Mosulu. Šéf teroristů se v roce 2014 prohlásil chalífem území, které ISIS obsadil na severu Iráku a Sýrie. V případě Bagdádího smrti bude podle iráckých zdrojů ISIS nucen hledat jeho následníka, který ale nebude mít autoritu, jakou měl Bagdádí.

Podle náčelníka generálního štábu armády iráckého autonomního Kurdistánu Fuáda Husajna se vůdce ISIS už devět měsíců skrývá a je závislý na velitelích, kteří bojují v Mosulu a v Tall Afaru. Členové ISIS budou Bagdádího bránit až do konce, což zřejmě boje v Mosulu prodlouží, řekl ve středu Husajn listu The Independent.



agfor ( 3. listopadu 2016 11:37 )

Tak to je ta pravá představa islamistů o integraci v Evropě. Žádná práce, ale ničení a zotročování.

tvujosudzmrde ( 3. listopadu 2016 11:37 )

Islam a muslimskou víru jednoznačně u nas zakázat!!!Lepe by bylo ovšem tyto zrudy okamžitě likvidovat bez rozdílu VŠECHNY!!!!Muslim není člověk,ale lidsky odpad,omyl přírody,bacil,škudce..muslim je škodnaá a ta se musi likvidovat!!!Stejně jako židi!!!

mrkevmrkev ( 3. listopadu 2016 09:45 )

No tak to vidíte, měli to napsáno v Koránu, žili s tím, nyní to i veřejně hlásí, nezbaví se toho. Bylo předurčeno, že na západě a severu Evropy je čekají nové pastviny, nová území, tak sem jdou, zvláště, když je k tomu vybídli. Tak jim to dává Alláh. Bílí pokud nekonvertují, budou sloužit a platit džizvu. Jestli do toho spadneme i my, nebo bude hranice Rakousko, Německo, možná i Polsko a dál na sever záleží na nás. Musíme hodně křičet, bránit se, nesouhlasit, nemlčet, projevovat názory, nevolit podplacené lidi, úředníky, politiky. Obě dvě varianty totiž byly předurčeny - jsou napsány - tradují se. Která zvítězí? A to, že země zrudne krví, budou jí potoky, tak to opravdu je psáno. Nedopusťme, aby jich bylo v naší zemi tak hrozné množství, jako ve Francii, Německu, Švédsku atd. Přerodí je, vniknou do zastupitelstev, do vlád /jak je možné vidět již dnes/ nastolí tu ústupek šárii, tu druhé právo, pomaloučku, vždyť to znáte o Jezinkách. Neexistuje, aby ve státě byly dva právní systémy, to prostě nelze, jak potom vykládat právo jednoho, když se kříží s právem a pravidly druhého? Bitva za šátky je zcela v pořádku - šátky u nás ne! Díky pane Konvičko. I když netradiční slova a stále to je projev nesouhlasu, za který se postaví většina našeho národa. Přijdou jiní, kteří mají vstup do médií a prosadí naše názory opět jinými, pro někoho slušnějšími slovy. To je jedno, hlavně, když se najdou další stateční, kteří budou bojovat za naši českou zem, Moravu a Slezko a všechny naše lidi.

marais ( 3. listopadu 2016 09:43 )

 a jaký to má smysl ničit města nevěřících??????????? / nechápu , že Blesk píše něco o Bohu, když Bagdádí vyznává islám a Aláha/

jaikudo ( 3. listopadu 2016 09:17 )

Jenom největší debil jako ty se může těšit na to, že budou naše kostely v troskách. Zkurvenče....

Zobrazit celou diskusi