Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Saddám Husajn měl v New Yorku tajnou mučírnu! Vraždili lidi jen kousek od boháčů

Autor: štš - 
13. října 2016
15:01

Na první pohled je to sice honosná, ale celkem obyčejná budova na Manhattanu. Teď vyšlo najevo, že irácká ambasáda v New Yorku ukrývala ve sklepení mučírnu, v níž agenti Saddáma Husajna (†69) týrali a vraždili lidi!

Budova iráckého velvyslanectví a konzulátu leží v samotném srdci New Yorku jen pár kroků od Central Parku. Deník New York Post teď přišel s tvrzením, že v jejích útrobách nechal Husajn vybudovat temnou kobku, v níž agenti jeho tajné služby Muchabarát mučili a mnohdy i zabíjeli Iráčany, kteří z vlasti emigrovali do USA.

Ve sklepení docházelo k nelidským brutalitám. „Trhání nehtů, mučení vodou nebo svazování ostnatým drátem bylo na denním pořádku,“ tvrdí bývalý agent Muchabarátu. „Místnost ani nemusela být zvukotěsná, protože neměla okna, byla hodně hluboko a se zbytkem budovy ji spojovaly jen masivní ocelové dveře. Když někdo řval, nikdo ho neslyšel,“ pokračuje s tím, že Muchabarát, označovaný za Saddámovo gestapo, mnohdy posílal těla umučených obětí zpátky do Iráku v tzv. diplomatických balících, které celníci neměli otevírat.

A jak je možné, že se tato zvěrstva odehrávala Američanům přímo pod nosem? Až do roku 2003, kdy byl svržen Husajnův režim, totiž byla budova ambasády považována za suverénní území Irácké republiky a Američané sem neměli přístup.

zkzkz ( 13. října 2016 19:22 )

i za Bushe se mučilo vodou

Deneček ( 13. října 2016 16:59 )

Jak by bylo krásně bez USA.

nezadat1 ( 13. října 2016 15:25 )

Bože jak já obdivuji ty americký *** y jak rychle vše dokáží odhalit.

Zobrazit celou diskusi