Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Německou ministryni si Íránci spletli s mužem a volali po demisi. Byla to lesba

Autor: Alexandr Božilov - 
12. října 2016
23:20

Schůzka německé a íránské ministryně životního prostředí, která se odehrála minulý týden, měla bizarní dohru. Íránci totiž zaměnili německou představitelku za muže a po své ministryni, která je zároveň viceprezidentkou země, požadovali rezignaci. Podle zákonů muslimské země se totiž nesmí navzájem dotýkat lidé opačného pohlaví, pokud nejsou v příbuzenském nebo manželském vztahu.

Minulý týden se vypravila íránská ministryně životního prostředí a viceprezidentka země Massoumeh Ebtekarová do Berlína, aby se svou německou partnerkou projednala dohodu týkající se spolupráce v oblasti vody, ovzduší a biodiverzity. Na závěr úspěšného jednání si obě političky podaly ruce.

Tato nevinná situace však měla v konzervativním Íránu nečekanou dohru. Část Íránců na základě fotek a videí obvinila Ebtekarovou, že si potřásla rukou s mužem, což je prohřešek proti íránskému islámskému právu. Někteří Íránci dokonce požadovali, aby Ebtekarová rezignovala na všechny své veřejné funkce.

Problém se ovšem záhy vyřešil. Německé ministerstvo životního prostředí totiž řídí Barbara Hendricksová, což skutečně žádný muž není, byť tak v kostýmku a krátkých vlasech mohla Íráncům připadat. Nic na tomto faktu nemění ani skutečnost, že se Hendricksová před třemi lety přiznala k homosexualitě, je to lesba.

 

Nebyla to ale jediná kontroverze, která setkání ministryň provázela. Německý deník Bild zmínil, že Ebtekarová vystupovala jako veřejná tvář íránských šíitských fundamentalistů, kteří v roce 1979 obsadili americkou ambasádu v Teheránu a 444 dní drželi jako rukojmí pět desítek Američanů. Íránskou ministryni tak uvítal v Německu titulkem „Boží matka teroru v Berlíně“.

marti33 ( 13. října 2016 03:34 )

Prouza je taky lesba.

1pravda1 ( 13. října 2016 00:08 )

A to má ještě ta lesba na takové schůzce džíny!

Zobrazit celou diskusi