Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dva kněze unesli a popravili. Jejich mrtvoly pohodili u silnice

Autor: shp, ČTK - 
20. září 2016
08:06

Byli to muži, kteří svůj život zasvětili víře a náboženství. Jejich životy však krutě ukončily drogové gangy. Kněze Aleja Naboriho a Joseho Alfreda Jimeneze nelítostně popravily.

Dva zavražděné kněze našli ve východomexickém státě Veracruz, který sužuje násilí spojené mimo jiné s činností drogových kartelů. Informovala o tom agentura Reuters.

Těla dvou katolických kněží byla nalezena pohozená v poli u silnice jen několik hodin poté, co je zatím neznámí pachatelé unesli z kostela ve městě Poza Rica.

To se nalézá asi 200 kilometrů východně od metropole Mexika. Řidiče jednoho z kněží, kterého rovněž unesli, se podařilo nalézt živého a je pod policejní ochranou.

Mexiko sužuje už několik let vlna násilí spojená mimo jiné s činností drogových kartelů. V minulém roce došlo v zemi se 120 miliony obyvatel k více než 20 000 vražd.

6010 ( 20. září 2016 17:15 )

Nechápu tu souvislost, co by měli mít kněží společného s drogami? Proč byli zabiti?

pavucinka ( 20. září 2016 12:57 )

Nelze zjednodušovat. Nějakém % lumpů společnsot unese. Byli a budou vždycky. Když ale lumpové přesáhnou nějaký počet, přijde všeobecný kolaps společnosti. Proto asi záleží na každém jedinci.

Zobrazit celou diskusi