Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Němec konvertoval k islámu. Christian pro ISIS bičuje lidi a pomáhá sekat ruce

Autor: mb - 
7. září 2016
14:50

Islámský stát zveřejnil nové propagandistické video. Tentokráte s rodilým Němcem, který konvertoval k islámu a našel tím „pravdu a světlo“. Nyní muslimský konvertita bičuje pro ISIS „viníky“, pomáhá se sekáním rukou a vyzývá k útokům na Západ.

„Jmenuji se Christian, jsem z Dortmundu, Německa,“ tvrdí muž v technicky velmi dobře natočeném klipu, který je bezmála kinematografické kvality. Propagandistické video teroristů se jmenuje „Z temnoty ke světlu“ a Christian alias Abu Issa al-Almani, jak si teď muž říká, vysvětluje, jak našel cestu k islámu.

„Vyrostl jsem v křesťanské tradici, vím hodně o tomto náboženství a jeho historii,“ začíná vyprávět svůj příběh německý džihádista v potemnělé místnosti připomínající kino. „Mnohému jsem ale nerozuměl. Měl jsem spoustu otázek o Bohu a životě po smrti, ale odpověď jsem (v křesťanství) nenašel,“ pokračuje muž.

Rozhodujícím se pro mladého Němce stala operace žaludku, kdy byl v ohrožení života. Po zdárné operaci začal zkoumat judaismus a křesťanství, ale došel k názoru, že jediná správná víra je islám. „V říjnu 2012 jsem se stal muslimem,“ prozrazuje pak Abu Issa al-Almani.

Konvertita ale stále nebyl spokojený, hledal „opravdovější“ způsob života a země Blízkého východu dle něj nebyly dostatečně „islámské“, protože spolupracují se Západem. Když se pak dozvěděl o Islámském státu, neváhal a odjel k teroristům.

V Islámském státě se soudě dle záběrů přidal k náboženské policii. Bičuje muže za prohřešky proti islámu. Nicméně bičování je podáno jako akt milosrdenství, jedná se spíše o symbolický trest a na konci se muži obejmou.

O poznání perverzněji působí pak scéna se sekáním ruky chlapce, kterému může být tak zhruba 14 let. Po amputaci Němec políbí hocha na hlavu, také „akt milosrdenství“. Jestli kluk ukradl jablko, chleba nebo něco jiného na místním tržišti, už se diváci nedoví. Němec pak vysvětluje, že šaría je platná pro všechny.

Abu Issa al-Almani není jediný Němec, který bojuje v řadách Islámského státu. Dalším je například bývalý rapper Deso Dogg. Podle jedněch zpráv německý islamista již zemřel, dle jiných šlo pouze o zastírací manévr a terorista nadále žije.

Radikalizace je pro náboženské konvertity obecně vzato typická, v kontextu islámu však může nabrat formu terorismu. Islámský stát si je toho vědom a propagandou na sociálních sítích se snaží nalákat mladé muže do svých řad. V poslední době teroristická organizace nemá zájem na tom, aby muži odjížděli do Sýrie či Iráku, ale naopak zůstali ve svých domovských zemích a čekali na povel k útoku.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

151515 ( 7. září 2016 16:56 )

Další z obrovského množství důkazů, jak zrůdná jsou jakákoli náboženství. Islám bohužel dává prostor hlavně sadistům jako je tento šílenec.

zidoniusek ( 7. září 2016 16:01 )

ano,deratizace!

marlen52 ( 7. září 2016 16:01 )

 já bych ho hajzla řezala od rána do večera a ještě něco navrch

fotrpjotr ( 7. září 2016 15:44 )

Na zlodějíčky by se takové sekaní rukou hodilo,byla by otázka několika sekund.

prycsnima ( 7. září 2016 15:29 )

 IS .ráj všech úchyláků.

Zobrazit celou diskusi