Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jak skutečně vypadá nemocniční nadstandard? Snídaně jak pro trestance!

„Nadstandardní“ snídaně v košické nemocnici
„Nadstandardní“ snídaně v košické nemocnici  (Autor: Facebook)
Autor: haj - 
20. srpna 2016
14:02

Předpokládáte, že pokud si v nemocnici připlatíte za nadstandardní služby, bude o vás náležitě postaráno a nic vám nebude scházet? Omyl! Alespoň dle stížností jedné ženy z Bratislavy, která má na pobyt v košickém špitálu úplně jiné vzpomínky. Nezájem personálu, špatné jídlo a další nepříjemnosti popsala na sociální síti.

Dotyčnou nemile překvapila už první věta, kterou v nemocnici v Košicích zaslechla, když dorazila na tamní urgentní příjem. „Po příchodu na příjem na oddělení neurologie v nemocnici mě «přivítali» se slovy, zda jsem objednaná.“ Žena prý tehdy jen stěží skrývala šok. Jakmile však doktorům vysvětlila své problémy, začali pro ni shánět lůžko a vhodný pokoj.

Když jí byl doporučen nadstandard, kývla, obětovala nějaké peníze a očekávala na oplátku přiměřenou kvalitu. „Tak dobře, člověk si připlatí, však víte, jak ty pokoje a společné sprchy a WC vypadají,“ popisovala na Facebooku a pokračovala následujícím nepříjemným zážitkem.

Byla nucena si stěžovat na nezájem personálu, když za ní po dokapání infuze nikdo nepřišel, aby ji vyndal. Odpověď sestřiček jí ovšem vyrazila dech. „Proč jsem prý nezvonila, když infuze dotekla? Pardon, nevěděla jsem, že pacient si má sledovat tok infuze,“ líčí anonymně pacientka.

Ta se na internetu „pochlubila“ ostatně i fotkou jídla, které jí v nemocnici nachystali a přinesli. Snídaně se skládala z jednoho rohlíku, dvou krajíčků chleba a hlavně jen jednoho kolečka šunky. „Nevěděla jsem, s čím ten plátek sníst dřív,“ kroutila hlavou Slovenka. „Obvykle si nestěžuju, ale slovenské zdravotnictví je k pláči,“ dodala.


vseznaleksenior ( 30. srpna 2016 09:08 )

Upotoprnuji... Kdyby se ta akce Dekujeme odchazime dotahla do konce, vsechno bude jeste horsi... Uz ted nejsou luidi... Zdarv. sestra ktera dostuduje jde do Nemecka.. Nebno doi jine profese

vseznaleksenior ( 30. srpna 2016 09:05 )

Ad Djaba.... Toto je v Domovech asi bezny jev.. No a v LDN nekde take

vseznaleksenior ( 30. srpna 2016 09:02 )

Abno, tak to je..... Prazqaci samozrejme maji vysoke platy, ti task trpet nebudou

djaba ( 22. srpna 2016 00:30 )

V eldéence v Benešově ,bez nadstandardu - baba čumíc do blba dostala pomeranč a sváču - dva chleby a Majku .Nedokázala se do toho dostat a oloupat pomeranč .Dobře , zkusil jsem nechty oloupat pomeranč a otevřít Majku , bez úspěchu .Potom přiběhla sestra , pracovnice nebo nevím - babi nebudete jíst a vše sebrala .Večeře - to samé - nezdolný obal a tentokrát jabko .Po půlhodině - babi vy nejíte a skonfisk .Baba tam i nadále čuměla do pitoma a byla vděčná za pár kousků sejra s rohlíkem .Z baby jsme vyrozuměli , že má tři dni plenu a má jí plnou ,est iasta alea .Spiriti sanktus .Do pýče , až budu starej a nemožnej , že mně tak nenechají .

1pravda1 ( 20. srpna 2016 21:22 )

Kdyby nechali poplatek ke stravě třeba na třicet korun denně, tak by i tak nasbírali peníze, ale Nečasova vláda ho zvedla na sto!!! korun denně a i Ústavní soud řekl, že je to nehorázné. Doufám, že ODS a TOP i KDU už nikdy u vlády nebudou.

Zobrazit celou diskusi