Je to jako zlý sen. Pavlína Wolfová, kterou znají i televizní diváci jako moderátorku diskusního pořadu Áčko, musela být hospitalizovaná. Onemocněla encefalitidou a lékaři v Nemocnici Na Bulovce bojují o její život.

Máma Pavlína Filipovská strachy skoro nespí. Informaci o vážné nemoci potvrdila sama Pavlína Wolfová. Nechala na sociální síť umístit zprávu o svém zdravotním stavu. Je to vážné. „Já a můj mozek se pokoušíme vrátit do původních proporcí. Bohužel mě otok moc bolí,“ postěžovala si.

Lékaři nasadili kortikoidy a čekají, jak se organismus s nemocí popere. „Prognóza je ještě tak 3 až 4 týdny na kapačkách,“ prozradila Wolfová, co ji čeká. Máma Filipovská se modlí, aby dcera neměla po těžké nemoci žádné následky. Včera pro samé starosti nezvedala telefon.

Co je to encefalitida?

Encefalitida je souhrnné označení pro zánětlivé onemocnění mozku (většinou infekční povahy), projevující se bolestmi hlavy, zvýšenou tělesnou teplotou, únavností, často ztuhlostí šíje. V pokročilých případech příznaky zahrnují i křeče, poruchy chování, třes, poruchy hybnosti a paměti a poruchy vědomí.

Fotogalerie
38 fotografií