Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

V New Yorku zavraždili imáma z mešity. Někteří viní Trumpa z šíření nenávisti

Autor: bud, ČTK - 
14. srpna 2016
08:13

Imám jedné z newyorských mešit byl v sobotu zastřelen spolu se svým blízkým spolupracovníkem za denního světla, cestou z odpoledních modliteb. Policie motiv činu nezná. Zatím nejsou podle ní žádné důkazy, že oběti byly zabity kvůli své víře. Místní obyvatelé jsou z útoku zděšeni a někteří viní prezidentského kandidáta Donalda Trumpa z šíření nenávisti k islámu. 

Pětapadesátiletý Maulama Akonjee, imám mešity, původem z Bangladéše, a jeho čtyřiašedesátiletý spolupracovník byli usmrceni kulkou zezadu do hlavy. V souvislosti se zločinem dosud nebyl nikdo zadržen. Svědci viděli jediného útočníka, jak prchá z místa činu.

Zmíněná mešita slouží komunitě bangladéšských přistěhovalců. Jeden z věřících, který ji navštěvuje, uvedl, že členové komunity byli v poslední době terčem nepřátelského chování, mimo jiné nadávek. Zavražděný imám byl podle věřících skvělý a mírumilovný člověk.

Mešita, v níž Maulama Akonjee působil. Mešita, v níž Maulama Akonjee působil. | Repro: Daily News

Někteří místní obyvatelé, kteří náboženského představitele znali, viní ze smutné události kandidáta na prezidenta Donalda Trumpa a jeho šíření nenávisti. „Tohle není Amerika. Trump a jeho okolí stvořilo islamofobii,“ řekl Khairul Islam,  který v blízkosti mešity žije.

pekaaaros ( 14. srpna 2016 16:07 )

jasný no, Trump za všechno může... komu se to hodí, ten to na něj hodí. a ty zvěrstva, co páchaj Muslimové po celým světě, to samozřejmě nikoho neovlivní. Za všechno může Trump, Trump, Trump!

petr1982 ( 14. srpna 2016 13:09 )

Když miloval mír, tak proč vyznával islám? To je nějaký protimluv ne?

gabreta ( 14. srpna 2016 12:09 )

Chudák mírumilovný imám!!!

Tony71 ( 14. srpna 2016 10:10 )

 At dělám co dělám líto mi jih není! A Američani se holt umí o sebe vzít.

ollina ( 14. srpna 2016 09:15 )

A já myslela, že za to může Putin. Muslimové po celém světě páchají teroristické činy, vyřvávají nenávist kudy chodí, napadají lidi ostatního vyznání, znásilňují ženy a nepřizpůsobují se v žádné zemi zákonům a politici se nám snaží namluvit, že viníkem je Trump.......

Zobrazit celou diskusi