Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Unikátní video: New York během noci zapadal sněhem, z rušných ulic zmizel život

Autor: lm, ČTK - 
25. ledna 2016
16:52

Mohutná sněhová bouře ochromila velkou část východního pobřeží USA. Bouře zasáhla zhruba 85 milionů lidí, stav nouze kvůli ní vyhlásilo jedenáct států a hlavní město Washington. V New Yorku napadalo až 68 centimetrů sněhu. Podívejte se na neuvěřitelnou kalamitu na záběrech z pouličních kamer.

Sněhová bouře Jonas téměř úplně paralyzovala životy obyvatel na východním pobřeží USA. V hlavním městě Washingtonu začalo vydatně sněžit už v pátek. Starostka města Muriel Bowserová obyvatele vyzvala, aby během víkendu pokud možno zůstali doma. Ve městě nefungovalo metro i část povrchové dopravy.

Poté co hlavní město Washington zasypalo více než 60 centimetrů sněhu, což ochromilo život ve městě, sněžení nečekaně ještě nabralo na síle a vydalo se severovýchodním směrem k oblasti New Yorku, kde žije zhruba 20 milionů lidí. V newyorském Central Parku bylo naměřeno 68 centimetrů sněhu, což je druhé největší množství v historii města.

Guvernér státu New York Andrew Cuomo vyhlásil zákaz vyjíždět od sobotních 14:30 (sobota 20:30 SEČ) na všechny silnice v jižní části státu, včetně Long Islandu. Nejezdily ani městské autobusy a část metra a příměstských vlaků. Výjimku ze zákazu měly zásahové vozy.

Celkově bouře zasáhla 20 amerických států. Na některých místech napadlo i 90 centimetrů sněhu. V Severní a Jižní Karolíně meteorologové ještě očekávají námrazu. Ve státech New York, New Jersey, Pensylvánie, Maryland a Delaware předpokládají potenciálně nebezpečné záplavy v pobřežních oblastech. Situaci znepříjemňuje také silný vítr a na některých místech též výpadky elektrického proudu. V Severní Karolíně se bez elektřiny ocitlo 150 000 domácností a firem.

Podívejte se, jak sněhová bouře během jedné noci zcela paralyzovala dopravu:

Video Časosběrné video sněhové bouře v USA - ČTK, EPA, Reuters, Youtube
Video se připravuje ...

prycsnima ( 25. ledna 2016 18:21 )

 ČR vyzrála nad terorismem ,vyvěšuje všude trojúhelníky.Geniální nápad kosočtverců .

pavel215_klafunda ( 25. ledna 2016 17:33 )

Takhle by to tam ti šmejdi měli mít celoročně.

asijo ( 25. ledna 2016 17:28 )

Poprašek sněhu a v USA mají kalamitu,kterou se musí chlubit po celém světě.

Zobrazit celou diskusi