Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Muž ve vlaku zaútočil nožem i hořlavinou. Mezi sedmi zraněnými je i dítě (6)

Nedaleko městečka Salez zaútočil ve vlaku neznámý muž. Pobodal šest lidí a vagón podpálil. Sám se při tom zranil.
Nedaleko městečka Salez zaútočil ve vlaku neznámý muž. Pobodal šest lidí a vagón podpálil. Sám se při tom zranil.  (Autor: Twitter / Roeland Roovers)
Autor: zst - 
13. srpna 2016
18:35

Šest lidí zranil muž, který ve vlaku ve Švýcarsku zaútočil zapálenou hořlavou tekutinou a nožem. Je mezi nimi i šestileté dítě. Některá zranění jsou podle policie vážná. Sedmým zraněným je sám útočník, informuje o tom televizní stanice BBC.

Útočníkem je zřejmě 27letý Švýcar. Nejdříve rozlil ve vlaku zatím neznámou hořlavinu, kterou zapálil. Na cestující pak zaútočil také nožem. Kromě malého dítěte zranil také sedmnáctiletou dívku a stejně starého chlapce, dvě ženy ve věku 43 a 34 let a padesátiletého muže.

Incident se odehrál kolem půl třetí nedaleko městečka Salez v kantonu St. Gallen. Na místě jsou podle BBC tři vrtulníky záchranářů a probíhá velká policejní operace. O motivu útočníka zatím nejsou žádné informace. Ve vlaku bylo několik desítek lidí.

Nádraží bylo dočasně uzavřeno a pro náhradní dopravu cestujících se vyslaly autobusy. Podle prvních odhadů je výše škody na vlaku více než 100 tisíc švýcarských franků (asi 2,5 milionu Kč).

Za poslední měsíc je ve střehu kvůli podobným útokům především policie v Německu, kde afghánský uprchlík ve vlaku v Bavorsku zranil čtyři lidi. Útoků se odehrálo několik, některé ale bez zranění.

prycsnima ( 13. srpna 2016 23:55 )

 Když se KRYSA narodí ve stáji tak je to automaticky KOBYLA. Děte už do pr delle s těma němcema,francouzema i švýcarama. A kde se zrodila Makrela?A taky už někdy chcípne?

1pravda1 ( 13. srpna 2016 23:00 )

Ani jeden ztracený život původních obyvatel Evropy nestojí za to, přijímat muslimské uprchlíky!!! Kolik lidí ještě musí zemřít, aby se vlády jednotlivých zemí spojily proti imigraci muslimů. Jen pár jich utíká před válkou a to si ještě vybírají zemi, kde jsou největší dávky, ostatní jen kvůli dávkách a jiní jsou naverbovaní IS a zradikalizovaní. I původní přistěhovalci především muslimové se mohou kdykoliv zradikalizovat.

lunatic ( 13. srpna 2016 20:25 )

V článku však vynechali to podstatné-měl dotyčný platnou jízdenku ?A i kdyby ano-chtěl jí po něm průvodčí ?

mixer ( 13. srpna 2016 20:23 )

Dokud tím nožem někdo nevykostí tu zapáchající rybu,nebude klid

mixer ( 13. srpna 2016 20:21 )

 To bude další přísně prověřený,Sralbotkou pozvaný slušný křesťan,zřejmě inženýt,či doktor.Určitě se postupně zjistí,že jde o omyl,on to určitě nezpůsobil,oběti se hořlavinou potřísnily samy a na ten nůž někdo spadl.

Zobrazit celou diskusi