Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Rusové si v pondělí vyzkouší boj. Námořnictvo vyplulo do Středozemního moře

Autor: mb - 
12. srpna 2016
19:45

Ruské námořnictvo bude v pondělí 15. srpna simulovat „plné bojové podmínky“ ve Středozemním a Kaspickém moři. Oznámení přichází zrovna v době, kdy se přiostřily vztahy mezi Kyjevem a Moskvou kvůli údajnému proniknutí ukrajinských diverzantů na Krym. Situaci řešila i Rada bezpečnosti OSN.

„Lodě opustily přístav v Sevastopolu. Nyní plují z Černého moře do Středozemního podle naplánované trasy. Cvičení má prověřit schopnosti flotily vyřešit krizové situace vzniklé z teroristických hrozeb,“ stojí v tiskové zprávě ruského ministerstva obrany, která přichází jen pár dní poté, co na Krym údajně pronikly jednotky ukrajinské armády a zabily dva příslušníky ruské zpravodajské služby FSB.

Přestože ruské ministerstvo obrany ve zprávě pro média jasně uvádí důvod cvičení, ukrajinský server censor.net na svých stránkách mluví o „záhadném“ odplutí ruských námořních plavidel ze Sevastopolu. Server se přitom profiluje mimo jiné jako stránka, která upozorňuje na manipulující zprávy na internetu.

Cvičení ruského námořnictva nejspíše vyvolá nervozitu u Kyjeva, při nácviku má být navíc použita ostrá munice. „Lodě jsou připraveny k boji,“ oznámil stroze předseda ruského parlamentního výboru pro bezpečnost Vladimir Komojedov. Manévry ruského námořnictva v Kaspickém a Středozemním moři mají trvat až do konce srpna.

marais ( 13. srpna 2016 18:35 )

Jedná se o předem nahlášené vojenské cvičení, když redakce ví, kdy má skončit...Nato cvičení nedělá? TAK tu neoblbujte !

moiaza ( 12. srpna 2016 22:48 )

Když nacvičují Amíci, je vše v pořádku. Když nacvičují Rusové, netrefíte jim na jméno. Jaký je v tom rozdíl? To mají Rusové jen přihlížet tomu jak se Amíci hromadí u jeich hranic a dívat se se založenými rukami? Kdo se stěhuje ke kterým hranicím více? Rusové k Americkým, nebo Amíci k Ruským? Opověď a pravda je jednoduchá. Jen "Samo" ji nechce slyšet. Jsou to převážně voliči zločinecké ODS, kteří neradi slyší pravdu.

Samo ( 12. srpna 2016 20:58 )

*** jsi ty a ví to každý, kdo zná tvoje bludy, které tady bliješ na každé téma. Nevíš nic o politice ve světě a jsi dobře nakrmený ruskou propagandou, ty ruský řiťolezu.

Samo ( 12. srpna 2016 20:47 )

Ti ruští zkurvisyni si nedají pokoj a neustále budou provokovat celé své okolí. Putin, Lavrov a Šojgu jsou strůjci nové ruské vojenské doktriny, která vyústí v 3.světovou válku.

Zobrazit celou diskusi