Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ženatý bigamista oklamal Češku Moniku a vzal si ji za další ženu. První manželka ho ale odhalila

Autor: shp, Martin Valeš - 
23. července 2016
07:00

Bigamista a lhář Simon Crudgington (40) z Anglie doplatil na své choutky po mnohoženství. Vykutálený podvodník jde na půl roku do vězení. Za nos vodil úřady i svou českou družku. Zatajil jim první manželství a znovu se oženil. Odhalila ho však první manželka, když viděla na Facebooku svatební fotky z České republiky.

Češka Monika pracovala v Anglii v kasinu a dala se tam dohromady s kolegou. Crudgington působí příjemně a urostle, dojem dělala i jeho vojenská minulost na misích např. v Bosně. Podle statusů na Facebooku se jejich vztah vyvíjel celkem rychle: v srpnu 2013 oznámili, že jsou spolu, v prosinci žádost o ruku. A v létě následovala svatba ve středních Čechách. Loni se pak spolu odstěhovali do Emirátů, ale tam už začala pravda o Simonově minulosti vycházet najevo.

Před českou svatbou Crudgington kontaktoval svou manželku a matku dvou dětí Elizabeth. Opustil ji po 10 letech v roce 2012. Zničehonic zažádal o rychlý rozvod, ona ovšem byla proti spěchu. „Později na Facebooku objevila jeho svatební fotografie z Prahy. Dost ji to překvapilo, protože jejich manželství nebylo legálně ukončeno,“ shrnula u soudu žalobkyně Joanne Barkerová.

Když se na to svého odloučeného manžela zeptala, tvrdil jí, že to v Praze nebyla skutečná svatba, pouze jakési požehnání, napsal deník Daily Mail. Pak ale Elizabeth obdržela podivný e-mail, který se tvářil jako od matriky a oznamoval, že jejich manželství nebylo zákonné. „To paní Crudgington ranilo. Se strýcem tak pátrala dál, matrika promptně odpověděla, že e-mail neposlala, že je lživý a že manželství trvá,“ řekla žalobkyně.

U soudu také vyšlo najevo, že Crudgington úřadu před druhou svatbou nalhal, že je svobodný a ženit se může. Za to dostal půl roku basy. „Choval jste se nečestně, manipulativně, způsobil jste velké starosti své manželce i dámě z Prahy. Jste sobecký člověk,“ prohlásil soudce Paul Glenn.

Podvedená Češka Blesk.cz odpověděla, že o rozsudku ví, ale nechce k tomu nic říkat. Pravdu se podle Daily Mailu dozvěděla až od strýce Elizabeth, když začal rozkrývat bigamistovy lži. Ani česká radnice, která pár nejspíše oddávala, nechtěla nic komentovat. Každopádně neměla šanci podvod odhalit, musí spoléhat na dokumenty, které přinesou osoby vstupující do manželství.

jiznicechy ( 23. července 2016 13:54 )

Tohle se u nás za nečestné nepovažuje, nejsme tak úzkoprsí Naopak - byla by z něj celebrita

sores ( 23. července 2016 11:29 )

 Tak v našem buranově by za toto rozhodně sedět nešel, jelikož jsme beztrestný stát. Dostal by max.podmínku a tečka.

aranka.erbova ( 23. července 2016 09:32 )

 Ceska dylina si myslela ze bude bohata

Zobrazit celou diskusi