Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Libanonu se odpálilo několik sebevražedných atentátníků

Libanonec zraněný po útoku sebevražedných atentátníků
Libanonec zraněný po útoku sebevražedných atentátníků  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
27. června 2016
23:09

Přinejmenším pět lidí dnes zahynulo při sérii sebevražedných atentátů ve vesnici na severovýchodě Libanonu. První útok, při němž zahynulo pět lidí, se odehrál už ráno, dalších několik atentátníků se odpálilo vpodvečer před kostelem, kde se připravoval pohřeb obětí prvního atentátu, informovala agentura Reuters.

První útok, během nějž se odpálili dva až čtyři sebevražední atentátníci, se ve vesnici Káa u syrské hranice odehrál již ráno. Zahynulo při něm pět lidí a téměř dvě desítky utrpěly zranění. Všechny oběti byli civilisté, mezi zraněnými byli i tři libanonští vojáci, informovala agentura Reuters s odvoláním na televizi Hizballáhu Al-Manár.

Dalších několik atentátníků se odpálilo večer před kostelem proroka Eliáše, kde se připravoval pohřeb obětí prvního útoku. Podle agentury AFP byli útočníci tři, podle Reuters čtyři. Počet případných obětí není znám, úřady zatím informovaly pouze o 15 zraněných.

K žádnému z útoků se zatím nikdo nepřihlásil.

Libanon se opakovaně stává terčem útoků v souvislosti s občanskou válkou v sousední Sýrii, kde na straně prezidenta Bašára Asada bojuje i libanonské šíitské hnutí Hizballáh. Způsob provedení útoků podle agentury AFP odpovídá akcím radikálů z Islámského státu (IS) či fronty an-Nusra.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi