Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Hádka v Humpolci skončila pokusem o vraždu: Cizinec bodl mladíka do hrudníku

Hádka v Humpolci skončila pokusem o vraždu: Cizinec bodl mladíka do hrudníku. (ilustrační foto)
Hádka v Humpolci skončila pokusem o vraždu: Cizinec bodl mladíka do hrudníku. (ilustrační foto)  (Autor: Policie ČR, Jana Pecharová)
Autor: ČTK - 
27. června 2016
11:35

Konflikt návštěvníků klubu v Humpolci skončil v sobotu pobodáním dvaadvacetiletého muže. Cizince podezřelého z toho, že mladíka bodnul nožem do hrudníku, policie zadržela v tamní ubytovně a obvinila z pokusu o vraždu. Při prokázání viny hrozí čtyřiadvacetiletému muži deset až 18 let vězení. ČTK to dnes sdělila mluvčí krajské policie Dana Čírtková.

Oznámení o incidentu mezi několika lidmi u jednoho z humpoleckých klubů dostali policisté v sobotu zhruba hodinu po půlnoci. Na místě našli zraněného mladíka ve velmi vážném stavu. „Po útočníkovi začali policisté okamžitě pátrat. Do pátrání byl nasazen také služební pes,“ uvedla mluvčí. Podezřelého krátce poté zadrželi v ubytovně.

Z dalšího vyšetřování a výslechu svědků vyplynulo, že konflikt nastal mezi skupinou podnapilých návštěvníků klubu. „Spory muži řešili nejdříve slovně a pak i vzájemným fyzickým napadáním. To vyvrcholilo v napadení nožem,“ uvedl kriminalista Pavel Kubiš. Napadený mladík zranění přežil jen díky včasné pomoci. U obviněného policie navrhla vazební stíhání.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání