Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Opuštěná rezidence obávaného šéfa ISIS: Bazén v poušti a vlastní zoo!

Autor: lm, vk - 
23. června 2016
23:20

Kam zmizel obávaný vůdce Islámského státu? Po abú Bakr Bagdádím (44) se slehla zem! Kurdským silám se podařilo dostat až do jeho rezidence a je zřejmé, že islámský fanatik nedostatkem rozhodně netrpěl. Nejenže měl bazén, ale i vlastní soukromou zoo!

Celý svět se ptá, kam zmizel obávaný abú Bakr Bagdádí (44). V polovině června se objevila zpráva, že vůdce Islámského státu měl zahynout při náletech spojenců. Tvrdí to alespoň turecké a syrské zdroje, podle jiných je ale zpráva opět falešná. To už se ostatně stalo několikrát.

Jisté je, že Bagdádí není ve svém luxusním sídle u syrského města Manbidž. Tam se totiž dostaly kurdské síly a namísto teroristy v něm našly mini zoo, kryt proti náletům či bazén, ve kterém se Bagdádí ve vedrech cachtal. Vůdce ISIS si žil skutečně nad poměry. Kromě osobního bazénu či krytu proti leteckým náletům nechybí v teroristově panství ani výběh pro velbloudy a pro koně.

Fanatik a psychopat, který byl odjakživa posedlý mocí. Tak popisují Bagdádího různé zdroje. Zatímco malí chlapci sní o kariéře fotbalisty či kosmonauta, on se chtěl stát vůdcem. A i když maturitu nakonec udělal až na druhý pokus, jeho přání se mu splnilo – stanul v čele samozvaného Islámského státu (IS)!

V současné době se Bagdádí řadí mezi nejhledanější teroristy světa. USA na jeho hlavu už dříve vypsaly odměnu skoro 240 milionů korun.

 

dumik ( 24. června 2016 05:11 )

je v pořádku, že ISIS snad bude poražen, ale divné mi je, že každý z vůdců, který někteým nevoní se vznačuje soukromou ZOO, bazénem a bývají i zlaté kohoutky, ať je to kdo je to,,,takže to celé, tedy ta informace, je hodně nevěrohodná.

Zobrazit celou diskusi