Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rozdělení moci v Islámském státu? Volí se i ministr pro sebevražedné atentátníky!

Autor: rc - 
9. prosince 2015
08:17

Islámský stát okupující Sýrii vyhlásil chalífát v roce 2014 a v jeho čele stanul Abú Bakr al-Bagdádí. Postupem času se tento stát složený z krvelačných džihádistů začal rozrůstat a sílit. The Guardian zveřejnil uniklé dokumenty s informacemi, jak se ve státu teroristů rozděluje moc. V jeho hierarchii mimo ministerstva zdravotnictví či financí najdete i ministra pro sebevražedné atentátníky.

Islámský stát patří mezi největší hrozbu dnešního světa. Odborníci se dokonce shodují, že skupina teroristů okupující území Sýrie, znamená ještě větší nebezpečí než samotná al-Káida či Tálibán.

Poté, co krvelační Islamisté dobyli syrské město Rakka, usídlili se v něm a v polovině roku 2014 vyhlásili chalífát. Jeho vůdcem se stal Abú Bakr al-Bagdádí. Zatímco Západ odmítá krvavý stát složený z teroristů považovat za legitimní, uniklé dokumenty, které zveřejnil The Guardian, dokázaly pravý opak.

Ministerstvo zdravotnictví, školství nebo financí? Islámský stát opravdu funguje jako kterýkoliv jiný stát. Stovky dokumentů sepsané představiteli samozvaného státu přeložila třiadvacetiletá vědkyně z Cardiffu Aymenn al-Tamimi.

Podle ní má Islámský stát složení moci rozpracované do nejmenších detailů a opravdu myslí na všechno. Mimo „obyčejných“ ministrů, kteří spravují zdravotnictví nebo školství, zde najdete také vedoucího sektoru, který má na starosti zahraniční bojovníky a sebevražedné atentátníky.

ISIS má ovšem také rozplánované školení dětských vojáků, které nazývá „mláďata chalífátu“ a kteří jsou nuceni bojovat pod jeho černou vlajkou. Malé děti jsou trénované od útlého věku. Během tréninku se z nich stávají fanatici, kteří jsou ochotni zemřít se jménem svého státu na rtech.

Dokumenty také poukazují na sektor, který má pod dohledem státní majetek. ISIS má pod kontrolou 10 ropných polí v Iráku a Sýrii. Z černého zlata také teroristé nejvíce bohatnou.

ISIS má také funkční daňový systém. Daň z příjmu, silniční daň a také daň pro ty, kteří mají jinou víru, než islám. „Křesťané jsou nuceni platit „jiza“, neboli náboženskou daň či daň ochrany, pokud nechtějí konvertovat k islámu,“ říká Christina Schori Liang z Ženevského centra pro bezpečnostní politiku pro DailyMail.uk.

 

 

Lan2211 ( 9. prosince 2015 13:51 )

 Amici to zvladnou kdyz je evropa neschopna, usa

aaobcanka ( 9. prosince 2015 10:16 )

Předseda Evropského parlamentu Martin Schulz:"Země, které odmítají přerozdělování uprchlíků, oslabují Evropskou unii.". Kvóty jsou prý potřeba, neboť jsou jediným mechanismem, jak se vypořádat s uprchlickou krizí. Ivana Ebuová, Brno a Zdeněk Bazoni, Sokolov Evropskou unii oslabují státy, které bez jakékoliv konzultace činí jednostranné svévolné kroky, tj. vyhlásí přijímání všech uprchlíků (Merkel), vedou válečné akce v cizině (např. Francie v Lybii) aj. Dále EU oslabují státy, které nedodržují závazky ohledně ostrahy vnějších hranic, především Schengenu. Rovněž EU oslabují úředníci EU, kteří si hrají na Bohy. A nyní, když tito darmojedi sklízí to, co zaseli a hrozí jim, že by mohli přijít o "bruselská koryta", tak začnou vykládat bajky o nacionalistech a populistech. ****************************** Nikým nevolení lidé, jako je např. předseda Evropského parlamentu Martin Schulz, nejsou snad placenými agenty USA, kteří mají za úkol rozvrátit a oslabit dříve ekonomicky silné státy Evropy a připravit tak nová odbytiště pro ekonomicky kolabující USA ? Viz zákazy ochrany hranic států uvnitř Schengenu a TTIP.

turan ( 9. prosince 2015 08:46 )

To si tí kozo..bi nevšímajú že ich už bombarduje aj Ruská armia?Veď červené tekvičky písali že Putler ich do mesiaca udupe,a oni si volia Parlament!

Zobrazit celou diskusi