Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nový kat Islámského státu. Džihádista Anatolij byl ve škole „tichá šedá myška“

Autor: mb - 
7. prosince 2015
11:55

Ruská média zveřejnila identitu islamisty, který uřízl hlavu údajnému ruskému špionovi Magomedu Chasijevovi (†23). Podle serveru LifeNews se jedná o Anatolije Zemljanku (28) ze Sibiře, který před dvěma lety odjel do Sýrie.

Anatolij Zemljanka z Nojabrsku byl tak trochu podivín, ve škole se prý učil průměrně až podprůměrně. Dokonce ani učitelka si na něj nepamatovala, vzpomněla si na něj až díky nezvyklému příjmení, píšou ruská média.

„Nebyl to žádný chuligán, spíš taková tichá šedá myška,“ říká jeho bývalá učitelka. A rodinné vztahy také nebyly ideální: „Nestýkali jsme se už tři roky. Jak se živil, nevím. Jakou víru měl, nevím. O tom, že se stal katem Islámského státu, jsem neměl ani ponětí,“ tvrdí jeho bratr Taras.

Z rodného sibiřského města Zemljanka údajně odjel do Sýrie v roce 2013. Bezcitného vraha už ruská média překřtila po vzoru džihádisty Johna na džihádistu Tolika (zkratka pro Anatolij, pozn. red.).

Video Islámský stát opět vraždil. - ISIS
Video se připravuje ...

Rus zabil Rusa

Mezitím se objevily zajímavé detaily i ze života zavražděného Magomeda Chasijeva.

Ještě před pár lety se jmenoval Jevgenij Judin a žil v dětském domově poté, co soud zbavil matku rodičovských práv. Když mu bylo 14 let, ruského kluka adoptovali Čečenci a z Evgenije Judina se stal Magomed Chasijev. Přijal islám a v únoru 2015 po něm ruské úřady vyhlásily pátrání pro podezření z účasti v bojích na straně Islámského státu.

Zda mladý muslimský konvertita opravdu bojoval na straně teroristů, či se jednalo o agenta ruských tajných služeb, je zatím nejasné. Čečenský prezident Ramzan Kadyrov už ale prohlásil, že Magomed agentem nebyl, a vrahovi slíbil zařídit „jednosměrnou jízdenku na onen svět“.

vi3ol ( 9. prosince 2015 11:53 )

Horší..jde o obklíčení Evropy..

vrahrychtar ( 9. prosince 2015 05:05 )

tomuhle neverim...pockam si na clanek na AHA...

rumungro ( 7. prosince 2015 18:53 )

tgbg-Velká Ruská občanská válka v Sýrii?Že sem na to nepřišel jako první.Nevadí,stejně to pošlu na správnou adresu,a pak-budu na Primě!

tgbg ( 7. prosince 2015 17:26 )

Na tomto případě dobře vidíme, proč rusáci okupují Sýrii a zakládají si v ní vojenské základny. V Sýrii totiž probíhá ruská občanská válka, kterou rusáci přenesli mimo Rusko. Rusáci pouze pustoší, drancují Sýrii a vraždí civilní obyvatelstvo.

realistaii ( 7. prosince 2015 15:27 )

Budu tam!

Zobrazit celou diskusi