Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

40 mrtvých tygřích mláďat našli v buddhistickém chrámu, skladovali je v mrazáku

Autor: ČTK - 
1. června 2016
12:59

Mrtvoly asi 40 tygřích mláďat našly thajské úřady v buddhistickém chrámu, který leží západně od thajské metropole Bangkoku. Chrám se stal díky chovu tygrů turistickou atrakcí, je ale podezřelý z nelegálního obchodu se zvířaty či produkty, které z nich pocházejí. Úřady se rovněž rozhodly desítky živých tygrů chrámu odebrat. Uspávají je a odvážejí.

Chrám v provincii Kánťanaburí choval 137 tygrů. Areál hojně navštěvovali turisté, kteří si v poslední době rádi pořizovali selfie s tygřími mláďaty krmenými z lahví s mlékem. Od pondělí bylo z chrámu převezeno na jiná místa 52 živých tygrů, 85 teprve na převoz čeká. Akce byla podniknuta v reakci na mezinárodní tlak poté, co se objevila podezření ohledně týrání zvířat a nelegálního obchodu.

V některých asijských zemích, například v Číně, se stále udržuje pověra, že tygří ingredience, zejména prášek z jejich kostí, mají afrodiziakální účinky. V chrámu úřady rovněž našly 40 mrtvých tygřích mláďat, jejichž těla byla uložena v mrazáku. „Musela mít pro ně nějakou hodnotu, když se je chrám rozhodl uchovávat,“ uvedl zástupce generálního ředitele thajského oddělení pro národní parky. Úřady mrtvá těla tygrů ukázaly médiím.

Mezi zvířecími mrtvolami v chrámu bylo i tělo chráněného binturonga, což je velká stromová cibetka s dlouhým chápavým ocasem, která žije v korunách stromů deštných pralesů jihovýchodní Asie. Mniši z chrámu na obvinění a nálezy zvířecích mrtvol zatím nereagovali. Thajsko je dlouhodobě považováno za centrum ilegálního obchodu s živočichy a rostlinami včetně slonoviny. Na místních tržištích lze často nalézt exotické ptáky, savce a plazy, z nichž mnozí patří mezi ohrožené druhy.

Pozor, galerie

marianskelazne ( 1. června 2016 16:05 )

tak to at se jdou vycpat, celi budhisti...duchovni mirumilovny system!

Zobrazit celou diskusi