Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Brutální výjev v norské zoo: Zebře uřízli hlavu a předhodili ji tygrům

Autor: lm - 
28. dubna 2016
21:48

Praktiky norské zoo vyvolaly zděšení! Vedení tu nechalo zabít úplně zdravou zebru a předhodilo ji do výběhu hladovým tygrům. Prý jich měli mnoho a tygři potřebují žrát.

Norská zoo Kristiansand Dyrepark pořádně namíchla rodiče a milovníky zvířat. Místní vedení se rozhodlo, že nechá zabít zcela zdravou zebru a nakrmí s ní hladové tygry. Udělali to ale opravdu brutálním způsobem.

Ošetřovatelé zebru zabili a uřízli jí hlavu. Zvíře pak hodili do výběhu, kam se na tygry chodily dívat i malé děti. Děsivý snímek sdílel na sociální síti jeden ze šokovaných návštěvníků. „Běžte se podívat na tygry. To, co jsme viděli, bylo opravdu morbidní,“ připsal k fotce a další mu dali za pravdu.

Vedení zoo se ale brání, že měli zeber až příliš mnoho a chtěli tygry potěšit přirozenou stravou. „Myslím, že většina lidí si uvědomuje, že tygři jedí maso. Netřeba to nijak tajit. Chápu reakce lidí, ale pro tygra či lva je úplně běžné, že sežere svou kořist. Když jim vhodíme celé zvíře, pak ho musí roztrhat drápy a zuby, což stimuluje jeho přirozené chování,“ uvedl k záležitosti podle britského serveru MailOnline veterinář Rolf-Arne Olberg.

V norské zoo zabili zebru a předhodili ji tygrům. V norské zoo zabili zebru a předhodili ji tygrům. | Profimedia.cz

hejpockej ( 16. srpna 2016 04:59 )

No jo Norove, vysledek "vychovy" Norske socialky, tam se dejou i jiny zverstva. Stacila me jedna navsteva, abych poznala tyhle vesmes neprijemny, silne bezohledny, zakerny, a drzy lidi.

skaara ( 25. července 2016 14:45 )

O žádnou přirozenou stravu se nejedná, protože ZEBRY žijí v Africe a TYGR v Asii. Je jen a pouze úchylné chování "ošetřovatelů". Kdyby těm tygrům předhodili srčí maso nebo krávu, ale to je úplně mimo veškeré přírodní zákony.

0707 ( 29. dubna 2016 09:37 )

Lidi jsou fakt odporná hovada! chudáci zvířata, nemám slov!!!!!!!!!

nemocna ( 29. dubna 2016 02:47 )

Bezcitní hovada to mají rádi zvířata??? když mají nedostatek masa pro tygry tak at jim nahážou do výběhu pracovníky Barnevernu a bude to i k užitku jak pro lidi, děti!!! i pro tygry že se nažerou, chudák zebra ke všemu zdravá odnesla to životem to jste ochránci zvířat? měla právo žít jako vy hnusáci at vás ti tygři sežerou nebude vás vůbec škoda

Zobrazit celou diskusi